Tanker om kunst

Upretensiøse kunstkåserier med uklar adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Til å ha fått så mye pepper som han har, er Sune Nordgren merkelig lite offensiv i sin lille kåseri- og anekdotesamling «Tanker om kunst». \'

Boka ble opprinnelig utgitt i Sverige i 2002, men gjenutgis på norsk etter Nordgrens mildt sagt kontroversielle første tre år som direktør for Nasjonalmuseet.

Må gjette 

Nordgren har åpenbart oppdatert boka - avsnittet «Verdens beste nasjonalmuseum?» må være helt nyskrevet, og det finnes også andre referanser til hans år i Norge - men forfatter og forlag har ikke tatt seg bryet med å informere om hva som er nytt og hva som er gammelt. Det må leseren selv gjette seg til.

I «Verdens beste nasjonalmuseum?» drøfter han sitt syn på nasjonalmuseet som fenomen, og argumenterer for at han og museet han leder med den omstridte utstillingen «Kyss Frosken» «fikk fart på folks fantasi». Men det er en generell og lite kamplysten Sune Nordgren som skriver. Noe brennende debattinnlegg er boken milelangt fra å være. Nordgren spør mer enn han svarer, bruker slappe, uforpliktende ord som «undersøke og utfordre» og forteller at han vil ha «både-og», ikke «enten-eller». At han hevder at «vi vil konsentrere oss om å vise samlingene våre i et nytt perspektiv», vil likevel ganske sikkert friske opp kruttet til hans mange og hissige kritikere. Men særlig mye klokere på Nordgrens kunst- og museumsvisjoner, blir leseren aldri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer