Tanketomme grøss

Lettforståelig grøsser med enkelte skvettmomenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Oscarvinner Hilary Swank spiller forskeren Kathrine Winter. Hun er iskald, beintøff og ateist. Jobben hennes er å forklare mirakler ved hjelp av vitenskap - et kall hun fikk da datteren ble drept mens hun misjonerte i Afrika.

En liten amerikansk by blir rammet av hva som minner om bibelske landeplager, og Winter blir headhuntet til å finne ut av hendelsene.

Hvis du rangerer grøssere etter hvorvidt de får deg til å skvette eller ei, så er «The Reaping» en kinotur verdt billetten.

Ting spretter uventet inn i bildet, og sammen med musikken som benyttes, er dette spenningstriks som fungerer.

Samtidig framstår nettopp dette som lite innovativ, og sammen med mørke kjellere, og det onde barnet som løper i skogen, også som klisjéaktig. Filmen følger malen spenning, avkopling, spenning, avkopling. Noe som etter hvert er mer trøttende enn adrenalinpumpende.

At filmen stjeler fra klassikere som «The Omen» og «Rosemarys Baby», og i tillegg framstår som et hastverksarbeid, der blant annet Swank i det ene øyblikket bærer vadestøvler, og i det neste ikke, hever ikke kvaliteten på produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer