Tanketur med Sunde

640 siders monument over å tenke, sanse, lese og skrive à la Ole Robert Sunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Å år ut og år inn fortsette å gi ut bøker som gang på gang omtales som nærmest uleselige, kan oppleves som en trasshandling, en insistering på betydningen av det «vanskelige» og det som ikke umiddelbart lar seg gripe og gjengi i vanlig norsk prosa: 25 år etter Ole Robert Sunde debuterte med diktsamlingen «Hakk i hæl» (1982), markerer han jubileet med å sende ut en samling essays så omfangsrik og konsentrasjonskrevende at selv den mest drevne leser kan komme til å ville slenge den i veggen.

Les resten av ukas bokanmeldelser

Kunnskap

Men boka med den praktfulle tittelen «Jeg er et vilt begrep» er samtidig åpen i den forstand at man kan slå opp og begynne å lese nærmest hvor som helst: De 640 sidene består av rundt 100 korte tekster som rett nok er innbyrdes forbundet både tematisk, assosiasjonsmessig og språklig, men som likevel helt uten problemer lar seg lese hver for seg. 25 av dem er skrevet over en femårsperiode og publisert i ulike sammenhenger, de drøyt 70 andre er assosierende videreutviklinger av ideer, begreper og navn i de 25 «opprinnelige» tekstene - «forgreininger» som er nyskrevet for anledningen. Ideen forteller mye om Sundes måte å tenke og skrive på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer