SISTE BOK: Forfatter Sigbjørn Mostue har skrevet siste boken i «I morgen er alt mørkt»-trilogien, basert på en zombie-parasitt som faktisk finnes i virkeligheten.   Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
SISTE BOK: Forfatter Sigbjørn Mostue har skrevet siste boken i «I morgen er alt mørkt»-trilogien, basert på en zombie-parasitt som faktisk finnes i virkeligheten.   Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

- Tankevekkende at hele 40 prosent av verdens befolkning kan ha parasitten uten å vite om det

Forfatter Sigbjørn Mostue tror ikke verden kan bli angrepet av zombieliknende vesner, selv om han har funnet et virus som kanskje kan føre til akkurat det. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg har vært fascinert av katastrofefilmer og zombier så lenge jeg kan huske, og det som fascinerer meg mest med dem, er tanken på hvordan vi mennesker vil reagerer når alt det som er trygt blir borte, sier forfatter Sigbjørn Mostue.

Til høsten gir han ut boka «I morgen er alt mørkt - Når historien slutter», siste bok i trilogien om mennesker som opplever å få hele hverdagen forandret på grunn av en epedemi.

Parasitt fra virkeligheten

Mostue forteller at han fikk idèen til boka da han leste en artikkel i «Illustrert vitenskap» om en parasitt kalt Toxoplasma gondii.

- Parasitten finnes i virkeligheten og det er ofte katter som bærer på den, med mus og rotter som mellomverter. Til nå er først og fremst gravide blitt advart mot Toxoplasma gondii, sier Mostue, og forteller videre at om man er gravid bør være forsiktig med å komme borti katteekskrementer fordi den kan inneholde parasitten, som igjen kan medføre misdannelser hos fosteret til den som er gravid.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn