Tannløse varulver

Horrorfilm med hårete varulver i skrekkelige nattklubber.

FILM: «Det fins ikke noe sånt som sikker sex med en varulv,» heter det i «Cursed», og det er det nærmeste vi kommer ironi i Wes Cravens nye skrekkfilm.

Den andre halvdelen av teamet bak de berømte «Skrik»-filmene, manusforfatter Kevin Williamson, er også med her, uten at det har løftet filmen utover sjangerens dusinvarer.

Denne gangen er det varulver som herjer langs Mulholland Drive i Los Angeles\' åssider. Tilstanden, her kalt forbannelsen, er smittsom ved blodkontakt, og allegorien til aids er slående. Takket være moderne dataanimasjon forvandles de smittede fra mennesker til varulver og tilbake igjen i løpet av sekunder. Skjønt varulver? Monsterbeistene likner mest på en krysning mellom gorillaer og avskyelige snømenn. Men uler mot månen, det gjør de.

Søskenparet Ellie (Christina Ricci) og Jimmy (Jesse Eisenberg) klores til blods av et ukjent dyr i skogen etter en trafikkulykke. Dyret rekker å drepe to unge kvinner som begge har hatt et forhold til Ellies kjæreste, før mistanken om varulvsmitte vekkes. Kjæresten (Joshua Jackson) driver og innreder en nattklubb som skrekk-kabinett, og effektene finnes i overflod. Forvridde speil, torturinstrumenter, lenker og voksvampyrer avløser dørene som slamrer i vinden, sikringene som ryker og kjellertrappene som knirker.

Eklest er det når de skrekkslagne ofrene filmes fra varulvens perspektiv. Men skikkelig nifst blir det aldri.