DEBATT

Debatt: Tannhelse

Tanntjenester må bli et velferdstilbud på linje med lege og sykehus

God munnhygiene gir ikke bare god ånde og frisk pust, men også et lykkeligere liv.

UVERDIG: Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig, mener artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB Scanpix
UVERDIG: Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig, mener artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norge har gode velferdsordninger når det gjelder fastleger og sykehus, men ikke tannleger. Hvorfor er ikke tanntjenester en del av velferdstilbudet?

Det er et legitimt spørsmål. Tennene er en av de viktigste delene av kroppen. Tannverk og andre konsekvenser av tannplager fører til at man mister fokuset på skolearbeidet, jobben eller i verste fall livsgleden.

God munnhygiene gir ikke bare god ånde og frisk pust, men også et lykkeligere liv. Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig.

Adrian Smith Stenberg (FpU)
Adrian Smith Stenberg (FpU) Vis mer

Det gir liten mening at en skade i knærne dekkes av velferdsstaten, mens skade på fortennene ikke gjør det. Sykdom i munnhulen må ses på som en ordinær diagnose.

Norge trenger en likebehandling av samtlige helsetjenester. Fremskrittspartiet er det partiet på borgerlig side som ønsker et velferdstilbud som også omfatter tannhelsetjenester. Det gjøres ved å integrere tanntjenester inn i helsesektoren. I regjering har Frp økt statens bidrag fra 20 prosent av kostnadene på tanntjenester til 30 prosent.

Å integrere tannlegene i helsesektoren fører til rimelige tanntjenester for alle som trenger det. Der er Fremskrittspartiet det eneste alternativet på borgerlig side. Dette vil føre til en sunnere og enklere hverdag for folk flest.

Politikk handler om prioriteringer. Fremskrittspartiet vil prioritere å videreutvikle velferdsstaten til også å omfatte tanntjenester. Dessverre står Frp alene om dette på høyresiden, men heldigvis fikk borgerlig side fornyet flertall. Frp kommer til å stå på for en bedre velferdsstat de neste årene som inkluderer tanntjeneste.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer