DEBATT

Debatt: Tannhelse

Tanntjenester må bli et velferdstilbud på linje med lege og sykehus

God munnhygiene gir ikke bare god ånde og frisk pust, men også et lykkeligere liv.

UVERDIG: Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig, mener artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB Scanpix
UVERDIG: Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig, mener artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norge har gode velferdsordninger når det gjelder fastleger og sykehus, men ikke tannleger. Hvorfor er ikke tanntjenester en del av velferdstilbudet?

Det er et legitimt spørsmål. Tennene er en av de viktigste delene av kroppen. Tannverk og andre konsekvenser av tannplager fører til at man mister fokuset på skolearbeidet, jobben eller i verste fall livsgleden.

God munnhygiene gir ikke bare god ånde og frisk pust, men også et lykkeligere liv. Dagens ordning, hvor god tannhelse avhenger av god økonomi, er uverdig.

Det gir liten mening at en skade i knærne dekkes av velferdsstaten, mens skade på fortennene ikke gjør det. Sykdom i munnhulen må ses på som en ordinær diagnose.

Norge trenger en likebehandling av samtlige helsetjenester. Fremskrittspartiet er det partiet på borgerlig side som ønsker et velferdstilbud som også omfatter tannhelsetjenester. Det gjøres ved å integrere tanntjenester inn i helsesektoren. I regjering har Frp økt statens bidrag fra 20 prosent av kostnadene på tanntjenester til 30 prosent.

Å integrere tannlegene i helsesektoren fører til rimelige tanntjenester for alle som trenger det. Der er Fremskrittspartiet det eneste alternativet på borgerlig side. Dette vil føre til en sunnere og enklere hverdag for folk flest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer