Tåpelig tenåring

Anmassende innblikk i umorsomt highschoolliv.

FILM: Finnes det noe tristere enn en komedie som ikke er morsom? Som ikke får deg til å trykke fram et eneste «ha-ha», eller i det minste dra munnvikene et par millimeter mot himmelen? Etter å ha sett «Confessions » er jeg ikke så sikker.

Tenåringsjenta Mary, som insisterer på å bli kalt Lola, er fast bestemt på å bli skuespiller, skifter antrekk hele tida, elsker enhver form for oppmerksomhet - hun er kort sagt en vaskeekte «drama queen». Når hun med mor og to mindre søstre flytter fra Manhattan til New Jersey, må hun takle de vanlige tingene ungdommer i slike filmer må: ny skole, nye venner, nye fiender - men flyttingen gir henne også mulighet til å gjenskape seg sjøl. Bruken av Shaws «Pygmalion» og Bowies gamle schlæger «Changes» er åpenbar. Å lete etter noen dypere mening her er kanskje bortkastet, men det gir i det minste hjernen noe å arbeide med mens filmen tåpelighetene slenges fra lerretet.

Lindsay Lohan viste at hun hadde både komisk timing og talent i «Freaky Friday». Her blir hun bare masete. Nei, denne ungpikedagdrømmen er usjarmerende, umorsom og ulidelig - og utelukkende for ukritiske ungjenter.