Taper på økonomien

«Bush bør peke på Kerrys inkonsekvens»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS JEG FOR

ti år siden vurderte om jeg skulle stille som kandidat ved presidentvalget i 1996, mottok jeg et sju sider langt brev om valgkampen fra tidligere president Richard M. Nixon. Han tok for seg president Bill Clintons sterke og svaker sider og redegjorde for sine tanker om tilstanden i amerikansk innenrikspolitikk. Mot slutten av brevet ga han meg sitt endelige råd: Hvis økonomien stort sett er god, vil du sannsynligvis tape.

Det skulle vise seg at økonomien var for god for mitt eget beste. Amerikanere flest syntes de hadde en romslig økonomi og trodde de skulle få det enda bedre. President Clinton fikk æren og ble valgt for en ny periode.

Den gode nyheten for president George W. Bush er at økonomien går i hans favør også. Alle økonomiske indikatorer peker i riktig retning. De siste ni kvartalene har USA hatt økonomisk vekst. Inflasjonen har gått ned, og renta befinner seg på et historisk lavt nivå. Resultatet er at rekordmange amerikanere i dag eier sin egen bil og bolig.

PROBLEMET ER FORTSATT

at det skapes for få arbeidsplasser, men selv på dette området går det framover. Siden august har vi fått 340 000 nye jobber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.