Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tapper sanger seiret til slutt.

Morrissey på Øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: -  Dere har nerver av stål, sa Steven Patrick Morrissey til publikum litt over midtveis i gårsdagens konsert. Både sangeren og publikum hørte at det hele var på kanten av et havari. Like før hadde Morrissey gitt seg selv følgende kritikk:

-  Dette var forferdelig. Grusomt.

Men med rutine og viljestyrke klarte Smiths-veteranen å snu den dårlige trenden og gi seg selv ny vind i seilene. Mens regn, torden og lyn truet på den andre siden av Ekeberg-åsen, sang Morrissey først og fremst låter fra sitt nyeste album, «Ringleader of the Tormentors». Mange av sangene låt røffere og sterkere i går enn de gjør på plata, for eksempel den tunge, herlige, kamelgyngende, kvasieksotiske «I Will See You In Far Off Places».

Morrissey entret scenen som en blanding av James Bond og Brian Ferry, med svart smoking og tversover. Deretter falt plaggene og sangeren ble vanlig mann. Dette er jo Morrissey, en pub-posør og nattklubbsnobb i samme skikkelse, selvsikker og smektende, poetisk og ironisk.

Etter å ha startet med Smiths-hit\'en «Panic», dro Morrissey i løpet av en time og ett kvarter gjennom sitt repertoar av patos og røff rock. Inntil han avrundet seift med Smiths-låta «How Soon Is Now?». Han endte kraftfullt - med å gi tordenværet den konkurransen det fortjente.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer