FORFATTERENS BROR: Richard Farrell, bror til den avdøde forfatteren J.G. Farrell, poserer for fotografen med sin brors bok "Troubles". Foto: AP Photo/Matt Dunham
FORFATTERENS BROR: Richard Farrell, bror til den avdøde forfatteren J.G. Farrell, poserer for fotografen med sin brors bok "Troubles". Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

«Tapt» Booker-pris delt ut

Den engelske forfatteren J G Farrell, som døde i 1979 i en ulykke, ble denne uka tildelt Bookerprisen fra 1970 posthumt for romanen «Troubles».

|||Dermed er den prestisjefylte prisens «tap» ikke lengre en hvit flekk på litteraturkartet.

I 1971 ble statuttene for prisen endret, og man begynte å premiere utgivelsen fra det samme året for å gjøre prisen mer aktuell.

Prisen som ble delt ut i 1970 gikk altså til den beste romanen fra 1969, mens prisen som ble delt ut i 1971 gikk til den beste romanen fra 1971. J G Farrells roman, som ble gitt ut i 1970, falt mellom stolene.

J G Farrell behøvde likevel ikke å sørge over at han tapte sin Booker-sjanse altfor lenge i løpet av sin levetid. Han ble tildelt prisen i 1973 for «The Siege of Krishnapur», som var den andre delen i «Empire»-trilogien som «Troubles» innledet.

(NTB)