Tapte 100 000 på en pils

Øltømmingen i hodet på Frp's Vidar Kleppe kostet Lillebjørn Nilsen 100000 kroner. Etter episoden på Tostrupkjelleren i fjor sørget partiet for at artisten ikke fikk Oslo bys kulturpris. - Det er det verdt, sier Lillebjørn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Feil politisk oppfatning og ølskvetting i hodet på Vidar Kleppe var begrunnelsen Fremskrittspartiet brukte for ikke å gi Lillebjørn Nilsen Oslo bys kulturpris på 100000 kroner i år.

- Dette synes jeg ikke er en dyr pris å betale for ølet. De tjue centiliterne har jeg fått mye ros for, sier Lillebjørn Nilsen til Dagbladet.

Juryen som tildeler prisen er identisk med arbeidsutvalget til bystyrets kultur- og utdanningskomité. Sedvane tilsier at den årlige kulturprisen skal deles ut av en enstemmig jury. Men Fremskrittspartiets representant satte foten ned for Lillebjørn.

Oslo bys kulturpris

  • Består av 100000 kroner og en medalje.
  • Tildeles en person som gjennom lengre tid har gjort en særlig innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i Oslos eller landets kulturliv.
  • Årets vinner er Nina Sundbye. Prisen er tidligere tildelt blant andre Leif Juster, Johan Borgen, André Bjerke, Stein Mehren, Anne-Cath. Vestly og Wenche Foss.

- Ikke min kandidat

Kilder Dagbladet har snakket med forteller at Sissel Dagslet brukte ølskvettingen på Kleppe som et argument for ikke å gi prisen til Lillebjørn. Omregnet til halvliterpris har Lillebjørn Nilsens valgkamp-øl kostet 250000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer