Tapte 6,7 milliarder

I fjor var David Bowie verdens rikeste rockestjerne, med en formue på 600 millioner pund, eller 8 milliarder kroner. I år er formuen krympet til 1,29 milliarder. Han satset stort på internettaksjer og tapte, men han har fortsatt til soya på sushien.

Krakket på den amerikanske NASDAQ-børsen, som har en rekke it- og dott-com-selskaper på listene, rammet den innovative rockeren hardt. Han har falt ned til en litt beskjeden sjuendeplass på oversikten over de rikeste rockestjernene i Storbritannia. Det skyldes Bowies begeistring for Internett.

Langsiktig

Han satset friskt på både sitt eget Bowienet, en nettportal, og andre Internett-selskaper. I motsetning til mange andre investorer har han et langsiktig mål med investeringene og trekker seg neppe ut med dagens tap.

Han er selv svært aktiv nettbruker og ble den første artisten i historien som ga ut en singel utelukkende på Internett. «Telling Lies» ble lastet ned av flere millioner mennesker da den ble lagt ut på nettet i september 1996. 8. januar året etter, på hans egen 50-årsdag, la han ut fem tidligere uutgitte sanger på nettet og stilte opp i den ene nettpraten etter den andre med fansen på sitt eget domene, davidbowie.com. Seinere har han brukt Internett til å trekke med fansen i sin egen låtskrivingsprosess. På hans ferskeste album, «hours...» er en av låtene, «What's Really Happening», et resultat av et samarbeid med en Bowie-fan med mp3-dilla.

Ikke krise

Om Bowies formue for tida har krympet til en brøkdel av hva den var, er det ingenting som tyder på at han får problemer med å forsørge sin lille familie. Hans kone Iman (45) er riktignok fryktelig dyr i drift, men hun soper inn en del penger på sin egen kosmetikkserie. Bildene paret solgte av sin nyfødte datter, Alexandria Zahra, til Hello, innbrakte også noen millioner kroner.

<B>TAPTE:</B>David Bowie har tapt store deler av formuen på internettaksjer.