Tapte for Sylvester

LOS ANGELES: Sylvester Stallone slo knockout på Harald Zwart på kinotoppen i USA i helga. «One Night At McCools», som fikk blandet mottakelse blant kritikerne, spilte inn 2,6 millioner dollar, mens «Sly» kjørte inn 13,1 millioner.

I ryggen hadde Stallone en markedsføringskampanje som var fire ganger større enn budsjettet til Zwarts film.

- Jeg hadde håpet på litt bedre, men når jeg skjønner omfanget av markedsføringskampanjen som Warner Bros har gjort med Stallones film, så er det enkelt å forstå at dette var Davids kamp mot Goliat. Målet mitt da jeg sa ja til denne filmen var å få ut en film til 12 millioner dollar med fem store skuespillere, som ville få en stor lansering. Det har jeg fått, og det er jeg kjempefornøyd med, sier Harald Zwart på telefon mellom hammerslagene fra Gamlebyen i Fredrikstad. Her har han sammen med kona og medprodusent Veslemøy Ruud Zwart, og andre venner, lagt golv i et nytt studio til en kamerat.

Føler ro

Etter premierehelga føler han bare en stor ro. I går kveld ble store forventningene som USA Films har hatt til filmen, skrudd ned. I alle fall i forhold til det amerikanske markedet.

- Jeg har nok ikke laget en så typisk amerikansk film som jeg trodde. Jeg har bare ikke vært kommersiell nok. Neste gang skal det bare bli sånn ordentlig «Charlies Angels» eller noe sånt, sier Zwart og ler.
Han hevder at han var forberedt på blandet mottakelse.

I går kveld snakket han med filmens produsent Michael Douglas, som også har en sentral rolle i filmen, og han ga klart uttrykk for at han var fornøyd med Zwart. Allerede før filmen ble satt opp i USA hadde filmen tjent inn sine 12 millioner dollar.

Zwart kan imidlertid glede seg over at filmen gjør det fortsatt bra i England, og at den nå sannsynligvis vil gjøre det bedre i Europa enn i USA.

Harald Zwart og «One Night At McCools» fikk fredag mer ris enn ros av de største mediene i USA, men om anmeldelsene har gjort det store utslaget, er tvilsomt: For denne ukas nye filmer, både Sylvester Stallones bilaction-film «Driven», 100 millioner-fiaskoen «Town and Country» og vampyrfjaseriet «The Forsaken», som alle slo Zwart på kinolista, har blitt slaktet.

Kommer best ut

Av disse filmene er det «One Night At McCools» som samlet sett kommer best ut blant kritikerne. Anmeldelsene spriker fra «djevelsk moro» ABC Radio til «årets verste film» (New York Post).

- Jeg liker at filmen er så kompromissløs og sjokkerende at folk har kraftige reaksjoner. Men er du kompromissløs i en så polert industri som Hollywood, så får du tilbake også, sier Zwart.