Durek Verrett

Tapte: - Helt i grenseland

Durek Verretts PFU-klage mot Se og Hør vant ikke fram. Utvalget innrømmer at var en vanskelig avgjørelse.

DUREK: Klagen vant ikke fram. Foto: Carina Johansen / NTB
DUREK: Klagen vant ikke fram. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 17. desember publiserte Se og Hør saken «Avslører: Durek er alvorlig syk» om prinsesse Märtha Louises (50) forlovede, Durek Verrett. Saken ble klaget inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

I saken kom det blant annet frem at Verrett, etter det Se og Hør kjente til, er alvorlig nyresyk og trenger dialysebehandling tre til fem dager i uken.

Onsdag kom konklusjonen: Se og Hør har ikke brutt god presseskikk.

Likevel understreket flere av utvalgsmedlemmene at det var en vanskelig sak å vurdere.

- Han oppsøker offentligheten med dette og lever av det. Også overfor grupper som er en i sårbar situasjon. Det er noe som kan legitimere at man kan publisere slike opplysninger. Men det er helt i grenseland, sier utvalgsleder Anne Weider Aasen.

- En person som så til de grader disponerer seg selv og sin egen helse som forretningsmodell så må man finne seg i at man settes i et kritisk søkelys, sier rådsmedlem Gunnar Kagge.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer

Bladet ble klaget inn på følgende tre punkter:

  • Punkt 4.3: «Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende».
  • Punkt 3.9: «Opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet. Misbruk ikke andres følelser, manglende medieerfaring, uvitenhet eller sviktende dømmekraft. Husk at mennesker i sjokk eller sorg er mer sårbare enn andre».
  • Punkt 4.1: «Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer