PFU:

Tapte klagesak

Mads Hansen klagde inn Se og Hør for flere tilfeller, men mest reagerte han på at de publiserte bilde av huset hans. Se og Hør ble ikke felt.

KLAGET INN: Mads Hansen klaget inn Se og Hør for å publisere bilde av huset hans. Ukebladet ble ikke felt i PFU.
KLAGET INN: Mads Hansen klaget inn Se og Hør for å publisere bilde av huset hans. Ukebladet ble ikke felt i PFU. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandler onsdag en rekke saker, deriblant Mads Hansen klage mot Se og Hør.

Reportasjen tok blant annet for seg hvordan Hansen møtte sin forlovede, hvordan faren hans døde, samt info om familien hans og et bilde av huset deres. Store deler av reportasjen er hentet fra Hansens egen bok «Min Instastory».

Etter samlet vurdering konkluderte Pressens Faglige Utvalg (PFU) med at Se og Hør ikke har brutt god presseskikk, etter at de ble klaget inn for utvalget av TV-profil Mads Hansen.

- Da jeg leste sakspapirene helte jeg egentlig mot at det ikke var brudd, og en blank frifinnelse. Summen av småting gjør at man kan si at dette er en samlet vurdering, sa PFU-medlem Gunnar Kagge.

- Jeg er enig i at Se og Hør burde vært tydeligere i sin kommunikasjon med Mads Hansen. Jeg tolker det slik at dette ikke er et presseetisk brudd, sa Øyvind Kvalnes.

Dagbladet og Se og Hør er begge eid av Aller Media.

- Som forventa

- Det jeg har sagt før er at de kan godt hende at det innafor juridisk, men jeg synes ikke det er det moralsk og etisk. Det var forventa, men jeg er overrasket over at man ikke blir felt når man fører med løgn, sier Hansen til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer