PFU:

Tapte klagesak

Mads Hansen klagde inn Se og Hør for flere tilfeller, men mest reagerte han på at de publiserte bilde av huset hans. Se og Hør ble ikke felt.

KLAGET INN: Mads Hansen klaget inn Se og Hør for å publisere bilde av huset hans. Ukebladet ble ikke felt i PFU.
KLAGET INN: Mads Hansen klaget inn Se og Hør for å publisere bilde av huset hans. Ukebladet ble ikke felt i PFU. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandler onsdag en rekke saker, deriblant Mads Hansen klage mot Se og Hør.

Reportasjen tok blant annet for seg hvordan Hansen møtte sin forlovede, hvordan faren hans døde, samt info om familien hans og et bilde av huset deres. Store deler av reportasjen er hentet fra Hansens egen bok «Min Instastory».

Etter samlet vurdering konkluderte Pressens Faglige Utvalg (PFU) med at Se og Hør ikke har brutt god presseskikk, etter at de ble klaget inn for utvalget av TV-profil Mads Hansen.

TOPPER LISTENE: Mads Hansen sin bok-debut har blitt en suksess, men bokanmelderne er ikke helt overbevist. Video: Rød Løper Vis mer

- Da jeg leste sakspapirene helte jeg egentlig mot at det ikke var brudd, og en blank frifinnelse. Summen av småting gjør at man kan si at dette er en samlet vurdering, sa PFU-medlem Gunnar Kagge.

- Jeg er enig i at Se og Hør burde vært tydeligere i sin kommunikasjon med Mads Hansen. Jeg tolker det slik at dette ikke er et presseetisk brudd, sa Øyvind Kvalnes.

Dagbladet og Se og Hør er begge eid av Aller Media.

- Som forventa

- Det jeg har sagt før er at de kan godt hende at det innafor juridisk, men jeg synes ikke det er det moralsk og etisk. Det var forventa, men jeg er overrasket over at man ikke blir felt når man fører med løgn, sier Hansen til Dagbladet

Med løgn referer Hansen til at Se og Hør skrev i sin reportasje at han ikke ønsket å kommentere i saken.

- De spurte gjennom Farmens pressekontakt i oktober, på en sak som gjaldt Farmen. Det takket jeg nei til. Men jeg synes det er rart at de da kan publisere en sak flere måneder etter som handler mitt privatliv og ikke Farmen, fortsetter han.

- Kommer du til å gå videre med denne saken?

- Denne saken havner nok ikke Høyesterett eller Menneskerettsdomstolen i Haag. Dette var som sagt ventet, men man kan jo spørre seg om Vær varsom-plakaten er nok for journalister når det kommer til moral og etikk, sier Hansen.

- I beste fall unyansert

PFU-medlem Stein Bjøntegård beskrev Se og Hørs sitering av Hansen på TV-programmet «Kåss til kvelds» som «i beste fall unyansert» selv om han ikke anså selve påstanden som var hentet ut fra siteringen, var sterk.

VG var i kontakt med Se og Hør som hadde følgende kommentar før PFU-møtet.

- Mads Hansen søker offentligheten hele tiden og må dermed regne med å bli eksponert i mediene. Han bruker dessuten medier aktivt for å eksponere og fremme både yrkesmessige og personlige forhold. Da må han nok regne med ekstra interesse, sa ansvarlig redaktør Ulf André Andersen til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer