Tapte millioner etter Rudbergs narko-skandale

Dansebandet Scandinavia.

(Dagbladet.no): I august ble Rune Rudberg pågrepet med narkotika på hotellrommet etter en konsert i Skien. Artisten la seg flat: Han innrømmet å ha ruset seg på kokain og GHB, beklaget og gikk offentlig ut for å advare mot narkobruk.

Det holdt ikke for dansebandet Scandinavia, som sparket vokalisten.

Nå avslører bandet at de led store økonomiske tap som følge av skandalen.

- På fire dager mistet vi spillejobber for 1,9 millioner kroner. Arrangører ville rett og slett ikke ha noe med oss å gjøre, vi som var innblandet i et kriminelt forhold. 80 prosent av våre arrangører er idrettslag, som er imot dop av enhver form. Vi i bandet har også nulltoleranse mot rusmidler, sier keyboardist Steinar Storm Kristiansen til VG.

En ny Scandinavia-plate, som var ferdig innspilt med Rudberg som vokalist, måtte legges på is. Nå har bandet fått med seg Eirik Johansen, som også tidligere har vært medlem av bandet, på vokal.

- Vi fikk også meldinger fra kjente artister som Wenche Myhre og Lill Babs at de ikke ville ha noe med oss å gjøre om Rune Rudberg fortsatte. Han fikk sparken. I ettertid har han ikke beklaget skikkelig overfor oss eller sagt han har angret på det han har gjort, sier Kristiansen til VG.

En talsmann for Wenche Myhre avviser imidlertid overfor Dagbladet.no at hun tok kontakt med bandet i anledning denne saken.

Scandinavias nye plate, «Alle mann til pumpene», slippes 8. mars.

NARKO-TATT: Rune Rudberg brukte kokain og GHB. Nå mener dansebandet Scandinavia at narkobruken til deres tidligere vokalist har kostet dem millioner. FOTO: PÅL TERJE STØTVIG
NARKO-TATT: Rune Rudberg brukte kokain og GHB. Nå mener dansebandet Scandinavia at narkobruken til deres tidligere vokalist har kostet dem millioner. FOTO: PÅL TERJE STØTVIG Vis mer