Tapte mot Nettavisen

John Arne Riise fikk ikke medhold i Pressens Faglige Utvalg, og avventer derfor med et varslet søksmål mot Nettavisen.

I LANGVARIG FEIDE: John Arne Riise har klaget inn Nettavisen til PFU og varsler millionsøksmål dersom han får medhold. Foto: NTB Scanpix/ Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars klaget tidligere fotballproff John Arne Riise og manager Erland Bakke inn Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for en artikkel om Riises økonomiske situasjon.

I dag behandlet presseorganet klagen, og innstillingen fra start var at Nettavisen ikke har brutt god presseskikk på noen av punktene. Innstillingen ble opprettholdt og Nettavisen felles ikke av PFU.

- Når Riise stiller opp så mye på TV må han tåle dette, uttalte utvalgsmedlem Stein Bjøntegård om Nettavisens kredittsjekk av John Arne Riise.

Nettavisen bestilte kredittsjekken og skrev artikkelen etter Riises deltakelse i TV 3-programmet «I lomma på Silje».

- Logisk

Dersom Nettavisen ble felt for brudd på god presseskikk, var neste steg å trekke avisa for retten, fikk Dagbladet opplyst av Bakke mandag. Riise hevder at han har lidd økonomiske tap som følge av Nettavisens kritiske dekning. Ifølge Bakke kan et eventuelt krav beløpe på mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

- Nettavisen ble ikke felt, og vi avventer derfor søksmålet til vi hører fra Datatilsynet. Vi mener fortsatt at det å være med i programmet ikke gir grunnlag for en kredittvurdering, sier Bakke til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer