Tapte store penger på pocket i 70-åra

Nå starter Pax og Aschehoug opp Pocketforlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forlagene Aschehoug og Pax står Pocketforlaget AS som i oppstarten i disse dager utgir ti titler. Bazar, Baskerville, Oktober, Pax, Pegasus og Spartacus er så langt er med i «forlagsstallen» til Pocketforlaget.

- Vi begynner i det små og vil bevise at forlaget har livets rett. Men vi er åpne og vil gjerne ha med flere forlag, sier Kari Spjældnes til Dagbladet.no. Hun er per i dag forlagsdirektør i Aschehoug Litteratur, og den som per i dag har ansvaret for Pocketforlaget.

Bazar går med dette bort fra den skepsisen de viste da Dagbladet i mars spurte de norske forlagene om de kunne tenke seg å utgi titler under Pocketforlaget.

Nye lesere

Også Cappelen, Damm, Piratforlaget, Schibstedforlagene, Kolon Forlag, Font Forlag, Forlaget Press, Vigmostad Bjørke, Dinamo Forlag og Vega Forlag stilte seg da negative til å utgi titler under Pocketforlaget. Også Samlaget uttrykte skepsis.

- Hva har forlagene igjen for å bli med i Pocketforlaget, Kari Spjældnes?

- Dette er en mulighet til å nå nye lesere. Gjennom Pocketforlaget kan man henge seg på Aschehougs portefølje og komme inn i et etablert kretsløp, noe som er arbeidskrevende å bygge opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer