- Tar 250 til

En norgesrekord fortjener et realt kyss. 250 ganger har Kari Stokke spilt Rolv Wesenlund over golvet i «Wesenstund»-studio, og i går kveld fikk de hjelp av statsminister og fan Kjell Magne Bondevik til å feire jubileet.

- Det finnes langt verre jobber enn dette. Egentlig er jeg veldig priveligert. Jeg tar mer enn gjerne 250 sendinger til, sa en oppglødd Wesenlund etter sendetid i går kveld. Tross konkurranse fra mer ungdomsrettede programmer holder «Wesenstund» koken som et av TVNorges mest populære programmer. Ikke noe annet prateprogram har eksistert så lenge. Hallvard Flatland, som også var en av gjestene i gårsdagens program, satte strek etter 200 «Casino»-programmer.

Wesenlund er ikke i tvil om hvorfor programmet fortsatt holder koken.

Lar folk snakke

- Jeg gidder ikke å lage uvitenhets-programmer. Vi lar folk snakke ut. Vi kjører ikke hysterisk på folk for at de skal si kvikke ting. I likhet med teatret handler TV om å samle et bredt publikum, og det er det vi gjør her.

Derfor kaller vi det heller ikke for «talk show», det gir bare assosiasjoner til skriking og vås. Det er en gammel norsk tradisjon å samles på søndag - derfor kaller vi nå programmet for et godt norsk «kveldssete», sier Wesenlund.

Dermed skårer han elegant hat-trick hos verdikommisjonens yppersteprest, statsminister Kjell Magne Bondevik. For slike verdier, det vil gamle Norge ha.

- Jeg har alltid likt «Wesenstund». Programmet har en hyggelig atmosfære som passer søndagskvelden, med masse humor og noe til ettertanke. Det representerer de virkelig gode verdiene. Bare jeg ser på Kari blir jeg glad, sier Bondevik og sender et beundrende blikk mot Kari Stokke ved pianoet.

For statsministeren er hun langt mer enn bare dekorativ staffasje. Hun er blitt fast del av søndagene i TV-stua hjemme hos familien Bondevik - og hos tusener av andre familier rundt om i det ganske land.

Nesten som teatret

Wesenlund sier det er sjelden han savner teatret.

- Men dette er jo ikke så langt unna. Direktesending er ikke noe å spøke med. Det kan jo stoppe helt opp, sier han og drar en historie om en dansk studiogjest som var så tunghørt at han ikke skjønte ett ord av hva Wesenlund sa.

- Det var helt utrolig, og jeg husker at jeg virkelig begynte å svette. Heldigvis skjer ikke akkurat det hver dag, sier Wesenlund og ler så han rister.

Veteranen har på ingen måte mistet sin sjarm - selv ikke etter 250 kvelder med gloheite studiolamper.

GODE VENNER: Kari Stokke gir sin makker og sjef Rolf Wesenlund et realt kyss etter 250 programmer sammen på TVNorge.