Tar 68-erne

STAVANGER (Dagbladet): Thomas Giertsen har rensket ut de 20 dårligste minuttene i sitt nye show og satt inn 20 nye. Nå får sekstiåttergenerasjonen gjennomgå.

Denne helga avsluttet han turneen i Stavanger til fulle hus og trampeklapp. - En utrolig bra følelse. Det har vært mye hard jobbing underveis, sier Giertsen.

Da norgesturneen hans startet i Drammen, fikk han terningkast tre og mye kjeft av Dagbladets anmelder. Siden har han reist fra by til by og reparert på showet underveis. Etter hvert er kritikkene også blitt bedre.

- Vi pælma ut ca. 20 minutter underveis, skrev nytt materiale og byttet litt om på rekkefølgen. Blant annet tok vi ut en lengre historie om da jeg var i India, den passet bare ikke inn. Men nå har jeg et show med mer helhetlig tematikk enn noensinne, sier Giertsen.

Sekstiåtterne

Temaet er arven fra sekstiåtterne. Gjertsen driter ut forestillingen om at alt skal være så samfunnskritisk i dette overflodslandet.

- Jeg tror det er mange unge i dag som har dårlig samvittighet for at de ikke er politisk engasjerte. Men det er jo ganske naturlig i et land som Norge. Hva er det vi skal være så misfornøyde med? Det føles heller ikke naturlig for meg å være en satirisk samfunnsrefser. Jeg forbeholder meg retten til å bare tulle, sier Giertsen.

Den såkalte tidsklemma får også unngjelde.

- Hør her, vi lever i et samfunn hvor frokost-tv varer til klokka 11. Vi har det ikke travelt, sier Giertsen i kjent stil.

Tøffe kritikker

De tidvis tøffe kritikkene tar han helt med ro.

- Jeg får tåle litt stryk når jeg oppfører meg som jeg gjør. Dessuten er det publikum jeg spiller for, og det er tydelig at showet treffer målgruppa.

1. februar får Oslo-publikummet gjøre opp sin mening. I mellomtida skal Giertsen på ferie til Asia - for å holde brunfargen ved like.

PÅ SCENEN: Thomas Giertsen avsluttet i går turneen sin med utsolgt forestilling i Stavanger.