Tar Bergen med storm

BERGEN (Dagbladet): De likner ingenting annet du har sett på en teaterscene. Kompaniet The Young@Heart Chorus har en snittalder på 77 år. Denne uka har de tatt Bergen med storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forestillingen «Road to Heaven» i Teatergarasjen har vært ukas heiteste på billettmarkedet. Det er rift selv om ståplassene når truppen, opprinnelig fra Massachusetts i USA, opptrer. Anmelderne har da heller ikke spart på dropsen.

Og det er noe helt, helt spesielt med denne forestillingen som i sitt ytre er en slags «best of»-parade med klassiske låter av Bob Dylan, Rolling Stones, Police, Bee Gees, Procol Harum, Beatles, Elvis og en rekke andre.

- I perspektiv

Men satt i system blant gamlingene i The Young@Heart Chorus blir alt snudd på hodet. I denne teater-musikal-kabaret-oppsetningen er det en helt ny dimensjon som åpenbarer seg når 97 år gamle Anna Main synger fra Stones' «You Can't Always Get What You Want».

Javisst er det ellevilt og surrealistisk, men først og fremst veldig rørende. Inntrykket gikk igjen blant publikum vi traff på etter forestillingen i går kveld.

- Dette setter livet i perspektiv. De viser at det går an å vise stor glede selv i høy alder, sier ekteparet Lisbet Nærø og Ståle Skarstein fra Bergen.

- Det var jo fantastisk. Det får deg jo til å tenke på dette å bli gammel. Hva skjer, og hvordan? Men på den annen side: denne forestillingen viser at du kan hvis du bare vil! sier Gro Helga Nord fra Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer