Tar Bergen med storm

BERGEN (Dagbladet): De likner ingenting annet du har sett på en teaterscene. Kompaniet The Young@Heart Chorus har en snittalder på 77 år. Denne uka har de tatt Bergen med storm.

Forestillingen «Road to Heaven» i Teatergarasjen har vært ukas heiteste på billettmarkedet. Det er rift selv om ståplassene når truppen, opprinnelig fra Massachusetts i USA, opptrer. Anmelderne har da heller ikke spart på dropsen.

Og det er noe helt, helt spesielt med denne forestillingen som i sitt ytre er en slags «best of»-parade med klassiske låter av Bob Dylan, Rolling Stones, Police, Bee Gees, Procol Harum, Beatles, Elvis og en rekke andre.

- I perspektiv

Men satt i system blant gamlingene i The Young@Heart Chorus blir alt snudd på hodet. I denne teater-musikal-kabaret-oppsetningen er det en helt ny dimensjon som åpenbarer seg når 97 år gamle Anna Main synger fra Stones' «You Can't Always Get What You Want».

Javisst er det ellevilt og surrealistisk, men først og fremst veldig rørende. Inntrykket gikk igjen blant publikum vi traff på etter forestillingen i går kveld.

- Dette setter livet i perspektiv. De viser at det går an å vise stor glede selv i høy alder, sier ekteparet Lisbet Nærø og Ståle Skarstein fra Bergen.

- Det var jo fantastisk. Det får deg jo til å tenke på dette å bli gammel. Hva skjer, og hvordan? Men på den annen side: denne forestillingen viser at du kan hvis du bare vil! sier Gro Helga Nord fra Oslo.

- Fantastisk

Etter forestillingen traff vi også et strålende par go'jenter fra teatertruppen.

- We're like a pair of jeans! sier Jeanne Hatch (74) og Jean Florio (79).

- Vi har fått en fantastisk mottakelse her i Bergen. Vi ser på folks ansikter at de blir glade over dette. Og det er godt å vite.

- Dere turnerer to ganger i året i Europa og opptrer hele tida i USA. Blir dere ikke trøtte av dette livet?

- Trøtte?! Det skal vi bli når vi blir gamle.

I kveld er dessverre siste forestilling med The Young@Heart Chorus.

KUGUTTER: The Young@Heart Company består av 35 artister med gjennomsnittsalder 77 år. Kompaniet har satt Bergen på hodet.