Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar bilder av mennesker med fiskebolle som hode

Se de surrealistiske bildene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SAMMEN FOR ALLTID: er navnet på dette bildet som er av en mann og kvinne med gullfiskboller som hode. Foto: Ronan Goldman
Foto: Ronan Goldman
Foto: Ronan Goldman
Foto: Ronan Goldman
Foto: Ronan Goldman
FAVORITT: Fotografens favorittbilde er tatt i hans eget soverom og handler om frykten for forpliktelser. Foto: Ronan Goldman
Foto: Ronan Goldman

(Dagbladet): Som regel glemmer de aller fleste drømmene sine idet de våkner om morgenen.

Men den 32 år gamle israelske fotografen Ronen Goldman bestemte seg en dag for å forevige sine mest surrealistiske drømmer ned til hver minste detalj i form av fotografi.  

Surrealistisk pute-prosjekt Resultatet ble et seks-årig prosjekt med en fotoserie ved navn «the surrealistic pillow project».

Prosjektet består av Goldmans egne rekreasjoner av sine drømmefragmenter.  

Mennesker med lyskuler eller fiskeboller som hoder, epler som angriper og en tryllekunstner som kan kaste kortene i en perfekt sirkel kan forvirre hvem som helst.  

Goldman innrømmer selv i en e-post til the Huffington Post, at han ikke alltid skjønner selv hva bildene betyr.

- Det er på samme måte som at drømmer åpenbarer seg først flere måneder etter at de blir laget, sier fotografen.

Optimal visuell effekt Fotografen forteller om sine teknikker til CNN, at han fotograferer de ulike elementene som trengs for å sette sammen det endelige bildet på samme sted til samme tid. Det gjør at alle elementene i bildet er lys- og skyggebelagt likt, og gir optimal visuell effekt. Dermed bruker han et bilderedigeringsprogram for å legge alle lagene sammen.

Å analysere meningen rundt drømmene sine og følelsene han har rundt dem, tar mye lenger tid enn selve bilderedigeringsprosessen.

- Surrealisme for meg er ikke så enkelt som photoshop eller fotografiske teknikker, sier Goldman til CNN. Det viktigste er intensjonene, eller konseptet du prøver å formidle. Det handler ikke om levitering eller å manipulere objekter — det er bare verktøy jeg tilfeldigvis bruker for å formidle dypere konsepter som jeg finner interessante, fortsetter han. 

frykt for forpliktelser På bloggen sin forteller fotografen om prosjektet og avslører mange av triksene og teknikkene bak arbeidet.

Han forteller også at hans favorittbilde er det hvor en kvinne ligger i sengen med flere store iguaner - bildet handler om frykten for forpliktelser, og er iscenesatt på hans eget soverom med bare en øgle.  

Fotografen la ut bildene sine på Reddit, et sosialt medieforum, hvilket skulle vise seg å være en stor hit blant brukerne av forumet. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!