Tar debatten

Kristine Præsttun (30), Jarle Roheim Håkonsen (32) og Viggo Johansen (52) blir NRKs nye fjes i tv-debattene til høsten. Johansen tar over etter Knut Olsen, som tar seg en tv-pause.

Dagbladet skrev i helga at Kristine Præsttun og Jarle Roheim Håkonsen, begge med bakgrunn fra NRK Radio, fredag hadde vært inne til en siste audition blant nyhetssjefene i det hvite hus på Marienlyst. De må ha gjort et godt inntrykk, for i går ble det bestemt at de to skal lede tv-debatter hver tirsdag fra slutten av august. Over 20 var inne til testing.

Nye fjes

Dermed er det duket for et generasjonsskifte i Nyhetsdivisjonen i NRK.

- Vi fant noe vi ikke visste vi hadde. De overbeviste veldig, sier nyhetsredaktør Annette Groth om de nye makkerne.

Og selv om de ikke har vært på tv-skjermen tidligere, har begge lang trening med å lede debatter på radio. Præsttun jobbet tidligere i P4s magasin «17.30», og i NRK har hun jobbet både i Dagsnytt, «Ukeslutt» og «Søndagsavisa». Håkonsen jobber i dag i politisk redaksjon, og har også erfaring med radiodebatter.

Likevel er de ydmyke foran sine nye oppgaver.

- Tv-mediet er nytt for oss, så vi vil jo gjerne ha litt trening før vi setter oss i studio. Men det er et bra apparat her i NRK, så det går vel bra, sier de to.

Slapp audition

Viggo Johansen er i dag leder for økonomi- og næringslivsredaksjonen i NRK. Allerede i forrige uke skrev Dagbladet at han var tilbudt jobben. Tidligere har han vært nyhetsredaktør og sportssjef. Johansen trengte ingen audition for å ta over etter Knut Olsen.

- Viggo er en kjempedyktig journalist som også er sterk på tv, sier Annette Groth.

Etter snart fire år slutter Knut Olsen som programleder i «Redaksjon 21». Først skal han jobbe knallhardt fram til sommeren, før det blir en pause på høsten. Han vet ikke hva han skal gjøre, men han ønsker Viggo Johansen lykke til.

- Hva skal du gjøre framover?

- Sitte på en holme på Hvaler, se på Torbjørnskjær og drikke øl.