Tar du jobben?

I går var det interessant å følge vinterens mediethriller i tv-mediene.

Første runde i «Tabloid», TV2: Terningkast fire. Andre runde i «Redaksjon 21», NRK: Terningkast fem. En klarere, løsere, mer fokusert debatt.

Kveldens opplagte tema: Høstens lange, mislykte jakt på ny NRK-sjef. Professor Torger Reves nederlag som styreleder. Og dermed: Hva nå? På tide å ringe Åse? Kristin? Anne?

I «Tabloid» klaget den avgåtte styreformannen igjen: Medielekkasjene gjorde styrets arbeid umulig. Kulturminister Ellen Horn framsto som presset. Horn fomlet: - Vi må fokusere på at vi må erkjenne at prosessen ikke har vært god nok...

Horn våknet

Pål T. Jørgensen - TV2s sovende kjempe, programlederen som gjesper seg gjennom noen debattkvelder, men som garantert er arrogant god når det gjelder - stilte pågående spørsmål. Lasse Gimnes, Kampanje-redaktøren, klinte til. Han kalte Horn den svakeste kulturministeren på aldri så lenge. Friske takter, men sluttinntrykket var avventende.

Hva skjedde? Ble Horn oppringt av sine rådgivere på vei ut av TV2-døra? Ropte disse inn i mobilene: Nå må du på banen! Vær offensiv! Si klart ifra at en styreleder faktisk har ansvaret for at medlemmene i styret ikke lekker som siler!

Eller kanskje Horn trengte oppvarming? I «Tjueen» returnerte ministeren ballen til eksstyreleder, som følte seg motarbeidet, og som for øvrig var imponert over Dagbladets tilgang til interessant info.

Og der sier vi adjø til professor Reve.

Frokost-latter

Og god morgen til Anne Grosvold. Anne er tilbake der hun er best: I brede nyhetssendinger, langt unna fine forfattere og politikere som liksom skal være interessert i kultur. NRKs frokost-tv vil sikkert få flere seere med Grosvold og makker Øystein Bache som morgenfugler. Og for noen morgenfugler!

Grosvold ikke bare kvitret, hun lo, hun nesten hoiet, hun tullet, hun tok av. Humøret hos Grosvold og Bache var overstadig. Hadde veteranene slukt et glass med latterpiller?

Ingen kan påstå at Grosvold og Bache ikke tar ansvar for egen arbeidsplass. De spurte minister Jørgen Kosmo: - Kunne du tenke deg jobben? De tok opp saken med Knut Vollebæk og meteorolog Arild Mentzoni. Jeg lurer på om de glemte å spørre polfarer Børge Ousland.