Tar Elling til retten

Per Christian Ellefsen (49) saksøker De norske Bokklubbene og krever 100 000 kroner etter at medlemsbladet trykte bilder av ham som «Elling» i en annen sammenheng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han mener det ble gjort uten hans samtykke. Onsdag havner saken i rettsapparatet, etter først å ha vært innom forliksrådet uten resultat. Saken skal opp i Oslo tingrett, der det er satt av to dager til saken.

I flere år har Skuespiller Ellefsen og De norske Bokklubbene (DNB) stått mot hverandre etter at DNB trykte bilder av Ellefsen som Elling fra teaterforestillingen «Elling og Kjell Bjarne» i medlemsbladet Bokspeilet nr. 13, 1999. I bladet blir bildene brukt over sju sider inkludert forsiden til å presentere ei helt annen Elling-bok, «Elsk meg i morgen».

Prinsippsak

- Dette handler overhodet ikke om penger, men om prinsipper. Vi skuespillere stiller stort sett alltid opp og er tilgjengelige for å reklamere for det vi driver med, men i dette tilfellet dreier det seg om en helt annen sammenheng enn det bildene ble tatt for, og da mener jeg at jeg skal spørres først. Jeg er lite glad for å bli brukt uten å bli spurt, sier Per Christian Ellefsen til Dagbladet.

Med seg på laget har han Skuespillerforbundet og advokat Eirik Djønne.

- Dette er en viktig prinsippsak om skuespilleres rett til å ha kontroll over eget ansikt, sier forbundets leder Agnete Haaland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer