Tar en Antonsen

Madrugada vil fylle Oslo Spektrum.

Madrugada tar en «Team Antonsen», og satser på å fylle Oslo Spektrum fredag

2. desember.

Snart slippes også låta «Lift me» - en duett mellom Madrugada og Ane Brun.

-  Vi har invitert Ane til Spektrum for å gjøre låta sammen med oss og et symfoniorkester. Allerede første salgsdag gikk det 1 000 billetter, sier gitarist Robert Burås og bassist Frode Jacobsen.

Sistnevnte har skrevet «Lift me», en køntri-inspirert ballade i valsetakt. Dagbladet fikk sniklytte i går, og kan love et samspill som antyder hvorfor Sivert Høyem og Ane Brun er regnet som Norges kanskje to beste vokalister.

Radiosingle og Ane-plate

-  «Lift me» slippes som radiosingle snart. Dessuten blir den gitt ut på Ane Bruns plate, som kommer 21. november. Rart å tenke på at jeg skrev låta allerede for fem år siden, i en periode da vi var veldig inspirert av køntri. Låta passet ikke for Madrugada, og ble liggende. Så ringte Ane Brun og ville ha oss med på den nye skiva si. Hun spurte om vi hadde låter som passet. Vi dro over til Stockholm, spilte noen uutgitte låter på kassegitar - og Ane falt for denne. Da vi kom i studio fant vi ut at den ble fin med et drag av vals, forteller Frode, og Robert skyter inn:

-  Men det er mer. Vi har lagt trekkspill under strykerne, noe som gir en sør-europeisk vibb.

HÅPER PÅ 9 000: Madrugadas julegave til seg og fansen blir konsert med strykeorkester. Her er Robert Burås (t.v.) og Frode Jacobsen fotografert foran Oslo Spektrum i går. Vokalist Sivert Høyem er på ferie. Foto: Lars Myhren Holand
HÅPER PÅ 9 000: Madrugadas julegave til seg og fansen blir konsert med strykeorkester. Her er Robert Burås (t.v.) og Frode Jacobsen fotografert foran Oslo Spektrum i går. Vokalist Sivert Høyem er på ferie. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Vil feire

Mens Team Antonsen gjorde en «one night only», kaller Madrugada prosjektet sitt for «once in a lifetime»:-  Vi har hatt et stort år og ønsker å feire det, sier Robert Burås. Høydepunktene har stått i kø: Plata «The Deep End» har solgt 80 000 bare i Norge, de varmet opp for heltene i R.E.M. foran 25 000 på Ullevål, har gjort vellykkede show utenlands og gjennomført en triumfferd av en norgesturné. Mandag ga Robert Burås ut kritikerrost skive med sitt garasjerock-band «My Midnight Creeps» - og snart kommer altså en mulig radiohit med Ane Brun.

-  I tillegg kommer vi til Oslo Spektrum rett fra en tre ukers europaturné. Bandet kommer til å være shit hot! sier Robert Burås.

Med full klaff kan Madrugada fylle Oslo Spektrum til randen - det vil i så fall si 9 000 solgte billetter.

-  Vi er nødt til å satse stort, for det blir en dyr produksjon. Vi henter et 16 personers strykeorkester, Bodø Sinfonietta, til Oslo. Vi skal gjøre fire-fem fullt orkestrerte låter med dem - deriblant «Lift me». Dessuten blir finnmarksbandet Adjagas - som kombinerer blues og joik, og som vi er fans av - til å inngå i showet. Og vi har flere overraskelser, lover Robert og Frode.