Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar farvel med fansen

JR Ewings Roskilde-konsert blir tårevåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet.no): Fredagens Roskilde-konsert med JR Ewing blir siste sjanse for en rekke utenlandske fans til å se dem.

Det norske bandet har nemlig bestemt å gi seg til høsten. Bare et fåtall klubbkonserter gjenstår før JR Ewing definitivt er historie.

- Etter først å ha vært ganske beinharde på streng hardcore, har vi løsnet opp musikken til å bli mer vanlige låter. Etter forrige album, ble det litt sånn, «Hva skal vi gjøre nå?». Vi var litt rådville, og skal du være band i Norge, så mener jeg du må ta litt ansvar og være nyskapende, sa bassist Petter Snekkestad til Dagbladet i mai.

Én som likevel nekter å gi opp håpet om å få bandet til å ombestemme seg, er tyskeren Christian Reither. Han jobber i det lille plateselskapet Motor - som utgir bandet i Tyskland - og har nå opprettet websiden jrewing-forever.com.

Her kan fansen legge inn en bønn om at bandet skal ombestemme seg, eller en siste hilsen.

- Jeg bestemte meg for å lage siden fordi jeg ikke vil innse at dette er slutten på dette fantastiske bandet, sier Reither til Dagbladet.no.

Lørdag - altså etter Roskilde-konserten - svarer bandet på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere.

Hva betyr støtten fra fansen? Noen mulighet for at de ombestemmer seg? Og hvor mange konserter vil de spille i Norge før de tar definitivt farvel?

SNART SLUTT: JR Ewing er i ferd med å gi seg. Først skal Andreas Tylden, Petter Snekkestad og de andre gi alt på Roskilde. FOTO: FRANK KARLSEN
SNART SLUTT: JR Ewing er i ferd med å gi seg. Først skal Andreas Tylden, Petter Snekkestad og de andre gi alt på Roskilde. FOTO: FRANK KARLSEN Vis mer