BLODIG FARVEL: Maisie Williams fikk sitt gjennombrudd som Arya Stark i «Game of Thrones». Nå er hun ferdig med siste innspilling, ni år etter at hun først landet rollen. Foto: Matt Crossick / EMPICS Entertainment / NTB scanpix
BLODIG FARVEL: Maisie Williams fikk sitt gjennombrudd som Arya Stark i «Game of Thrones». Nå er hun ferdig med siste innspilling, ni år etter at hun først landet rollen. Foto: Matt Crossick / EMPICS Entertainment / NTB scanpix Vis mer

«Game of Thrones» sesong 8

Tar farvel med «Game of Thrones» på blodig vis

Masie Williams (21) har vokst opp på «Game of Thrones»-settet. Nå tar hun farvel med suksess-serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere «Game of Thrones»-stjerner har for tiden sine siste dager på filmsettet etter mange år. Den åttende og avsluttende sesongen av «Game of Thrones» er ventet i 2019, og det betyr samtidig flere tårevåte farvel på sosiale medier.

Første ut i rekken var 31-åringen Emilia Clarke, som er viden kjent for rollen som Daenerys Targaryen.

- Hoppet på en båt til en øy for å ta farvel med landet som har vært mitt andre hjem i nesten ti år. Det har vært en reise, takk for et liv jeg aldri kunne drømt om, og familien jeg aldri kommer til å slutte å savne, skrev hun på Instagram.

Blodig farvel

Nå kan også Masie Williams (21) avsløre at hun har gjort sine siste opptak for HBO-serien. Det skriver hun på Instagram.

Williams var svært ung da hun begynte, og skuespilleren har nærmest vokst opp på «Game of Thrones»-settet. Hun ble tildelt rollen som Arya Stark i 2009, da hun var 12 år gammel. Innspillingen av den første sesongen begynte året etter.

Når Williams tar farvel med serien, er det likevel med en mindre emosjonell tone enn Clarke: Hun har publisert et bilde av et par blodige joggesko.

Saken fortsetter nedenfor.

«Farvel Belfast, farvel Arya, farvel «Game of Thrones». Det har vært en sann glede. Denne er for eventyrene som venter», skriver hun.

Williams fleiper videre om at hun skal sove seg gjennom de neste fire åra. Hun har også en liten karamell til «Game Of Thrones»-fansen.

Ny fanteori

Hun avslutter nemlig innlegget med emneknaggen #lastwomanstanding, som på norsk blir #sistegjenlevendekvinne.

«Game of Thrones» har gjort sport i spektakulære drap, og det diskuteres flittig om hvem overlever siste sesong.

I juni fikk skuespiller Sophie Turner (22) en ny tatovering, som muligens skal røpe noe av utfallet til seriens siste sesong.

Saken fortsetter nedenfor.

Turner fikk inngravert House Starks skrekkulv-symbol sammen med teksten «The pack survives». Hun spiller Sansa Stark, og fansen tolker dette i retningen av at det er hennes karakter som overlever til slutt.

Ble konfrontert

I et besøk hos «The Late Late Show» benektet hun at tatoveringen sier noe om seriens utfall.

- Det er bare et sitat fra siste sesong, forklarer hun avkreftende til programleder James Corden, ifølge Time.

- Alle tror at flokken faktisk overlever, men det er bare et mantra som jeg prøver å leve etter, sier Turner.

GODE VENNER: Maisie Williams og Sophie Turner, som spiller henholdsvis Arya og Sansa Stark, har tidligere snakket om å ta matchende tatoveringer dersom karakterene deres overlever siste sesong av «Game of Thrones». Foto: Lucas Jackson / NTB scanpix
GODE VENNER: Maisie Williams og Sophie Turner, som spiller henholdsvis Arya og Sansa Stark, har tidligere snakket om å ta matchende tatoveringer dersom karakterene deres overlever siste sesong av «Game of Thrones». Foto: Lucas Jackson / NTB scanpix Vis mer

Sitatet er også en del av Stark-familiens leveregel: «When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives».

I ettertid har Turner blitt konfrontert av dedikerte «Game of Thrones»-tilhengere. De mener nemlig at hun selv kan ta på seg skylden for at teorien eksisterer.

Turner har tidligere sagt at hun og kollega Maisie Williams, som spiller Arya Stark, har vurdert matchende ulvetatovering dersom rollene deres overlever.

- Vi har tenkt at hvis vi overlever til siste slutt, så skal vi forhåpentligvis få hver vår ulvetatovering, men vi vet fortsatt ikke om vi kommer til overleve, sa hun til E! på den røde løperen under Emmy-utdelingen i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer