Tar farvel

- Konsertene på denne turneen er som begravelser. Publikum kommer aldri til å se oss på en scene igjen, fastslår Smashing Pumpkins-sjef Billy Corgan (33). Hele den alternative rock-generasjonen fra tidlig 90-tall forsvinner på dramatisk vis.

I forrige uke bekjentgjorde Rage Against The Machine-frontmann Zack De La Rocha at han slutter i det revolusjonære Los Angeles-bandet. Dermed kan vi si farvel til nok et dominerende band i bølgen som traff musikkverdenen med voldsom kraft på starten av 90-tallet. Smashing Pumpkins orker ikke mer, de heller.

- Verken vi, Nirvana eller Rage ønsket noen gang å bli rockestjerner. Men vi ble det, og ingen av oss hadde noe særlig sansen for det, fastslår Billy Corgan.

- Jeg tror det har mye med idealisme å gjøre at fleste gruppene som dominerte amerikansk rock på begynnelsen av 90-tallet har forsvunnet en etter en, kommenterer Pumpkins-leder Corgan.

- Da vi startet opp Pumpkins i Chicago i 1998, var Dinosaur Jr. og Sonic Youth de største gruppene vi likte. De solgte 30 000-40 000 plater. Noen år seinere opplever du selv å selge ti millioner plater. Med det dukker også alle

Ingen Pumpkins-anmeldelse

Du finner ingen anmeldelse av Smashing Pumpkins-konserten i Oslo Spektrum i Dagbladet i dag.

Årsaken er at Pumpkins bød norsk presse på urimelige fotorestriksjoner, som forhindret avisene fra å publisere bilder fra konserten i sine respektive Internett-utgaver.

rockestjerne-klisjeene opp. Altfor mye penger kommer i omløp, og plateselskapet begynner å legge press på deg. Som popstjerne bryr du deg ikke om den slags, men for min del har dette tatt fra meg mye av gleden ved å drive med musikk.

- Det kan være hardt å innrømme at det du holder på med, for de aller fleste handler om ren underholdning, sier han oppgitt.