Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tar fra de unge og gir til de eldre

Bjørn Eidsvåg kaster seg med all sin tyngde inn i festivalstøtte-debatten. Han hevder at Rikskonsertene arbeider etter det omvendte Robin Hood-prinsippet: - De tar fra de unge og gir til de voksne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære artisten rykker ikke ut i mediene i utrengsmål. Men Rikskonsertenes utdeling av 20 millioner i statlig festivalstøtte, hvorav bare 600 000 går til rockfestivaler, opprører han.

- Jeg er meget irritert, sier Bjørn Eidsvåg.

Ungdom er taperne

Eidsvåg mener at tildelingen avslører en hver form for ungdomsprofil, og at Rikskonsertene gjør akkurat omvendt av Robin Hood.

- Se hvor mye samtidsmusikk- og jazzfestivaler får i forhold til rockfestivalene. Det er å ta fra de fattige og de rike.

Bjørn Eidsvåg er far til tre barn på 20, 16 og 12 år; en gruppe som han mener blir forfordelt _ også når det gjelder musikktilbud.

Rock = paria

Det er to ting som kjennetegner Rikskonsertenes forvalting av festivalstøtten, i følge Eidsvåg: Den mangler ungdomprofil og underkjenner rocken som verdig kulturuttrykk.

Eidsvåg mener at Quartfestivalen, som har en sterk ungdomsprofil, burde fått mye mer penger.

Den statlige pengestøtten brutt ned til subsidie per billett, viser at Ultimafestivalen får 210 kroner mens Quart mottar 15 kroner.

En annen festival som Bjørn Eidsvåg tar i forsvar, er Skjærgårdsgospel _ som i 18 år er blitt arrangert utenfor Kragerø.

«Forfordelingsutvalg»?

Det er en festival tuftet på rock og gospel. De to siste årene har den mottatt 300 000 kroner, men ble nullet i år.

- Rikskonsertene hevder de har gitt mer til rockfestivalene i år. Men det er penger de har tatt fra en annen rockfestival, nemlig Skjærgårdsgospel, som de neppe kan kjenne til.

Bjørn Eidsvåg stiller også spørsmålstegn ved sammensetningen av fordelingsutvalget (som manglet rockrepresentant, red.anm) og Rikskonsertenes nære forbindelse til Ultima _ en festival Rikskonsertene var med å stifte.

- Denne saken sende avslører kulturpolitiske signaler jeg er veldig uenig i. Den blottlegger en urettferdig fordeling av våre skattepenger, sier Bjørn Eidsvåg.

SKUFFET: Popartisten Bjørn Eidsvåg er skuffet og indignert over den manglende ungdomsprofilen på den offentlige festivalstøtten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!