Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar grep etter fjorårets Spellemann-slakt

Har gjort endringer før årets utdeling etter flere rasende publikummere i fjor.

FJORÅRETS SPELLEMENN: Kaizers Orchestra vant pris på hjemmebane i Stavanger i fjor.  Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
FJORÅRETS SPELLEMENN: Kaizers Orchestra vant pris på hjemmebane i Stavanger i fjor. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under Spellemannprisen i Stavanger i fjor, vekslet utdelingen for første gang mellom to forskjellige saler.

Utførelsen skapte imidlertid sterke reaksjoner, og flere rasende publikummere i den såkalte Fartein Valen-salen følte seg svindlet på grunn av skjev fordeling av prisutdelinger og opptredener mellom salene.

Likevekt Når årets Spellemannpris arrangeres på lørdag, har produsenten Eyeworks Dinamo og Stavanger konserthus tatt grep. Denne gangen vil de ikke veksle mellom salene under tv-sendingen, og de vil fordele underholdningen bedre mellom de to salene.

- Vi har satt sammen to show som begge har veldig god musikalsk og dramaturgisk fordeling. Det er god likevekt på de musikalske numrene og prisene, og vi tror publikum i begge saler og tv-seerne kommer til å ha en stor Spellemann-opplevelse, skriver Spellemann-produsent Dag Hvaring i en e-post til Dagbladet.

Hvaring opplyser at tv-sendingen vil vare i rundt to og en halv time - først 70 minutter fra Zetlitz-salen, så 70 minutter fra Fartein Valen-salen. Før programmet er over skal man ha vært gjennom ti musikalske opptredener og 23 priser.

Dårlig informasjon Direktør for Stavanger konserthus, Per Harald Nilsson, har vært opptatt av at publikum denne gang skal vite nøyaktig hva de får se i den salen de har kjøpt billett til, og det har i lang tid vært opplyst hvilke priser som skal deles ut hvor.

- Informasjonen i fjor var nok ikke god nok. For oss er det viktig at det lokale publikum har en fin opplevelse, sier Nilsson.

Slik blir fordelingen av priser og musikkinnslag:

Zetlitz-salen (del én):
• Fem artistnumre: CLMD, Ask Embla, Kvelertak, Stein Torleif Bjella og Eyolf Dale.
• Utdeling av elleve Spellemannpriser: Årets Nykommer og Gramostipend, Popgruppe, Rock, Blues, Country, Danseband, Barnemusikk, Elektronika/Dance-Musikk,  Folkemusikk og Tradisjonsmusikk, Indie og Hederspris.
Fartein Valen-salen (del to):
• Fem artistnumre: Highasakite, Morten Harket, Envy, Gabrielle og Tommy Tee feat. Arif, Kaveh og Lars Vaular.
• Utdeling av tolv Spellemannpriser: Tekstforfatter, Popsolist, Metal, Vise, Jazz, Urban, Klassisk, Åpen klasse, Samtid, Komponist, Årets Hit og Årets Spellemann.
Arrangørene fikk ifølge Stavanger Aftenblad 200 klager fra publikum etter fjorårets Spellemannutdeling. De fikk tilbud om 50 prosent refusjon på billetten de hadde kjøpt, en gratis DVD og 25 prosent rabatt på billetter til årets utdeling.

- Litt i overkant av halvparten benyttet seg av tilbudet, sier Dag Hvaring.