Tar grep og inkluderer scene med bare kvinnelige DJ-er

- Vi velger å gjøre noe med det selv.

DJ: Annette Kvithyll, DJ Purpurrpurple, har gått i bresjen for en egen scene med bare kvinnelige DJ-er utenfor Østbanehallen i Oslo. Nå er den blitt tatt inn i det offisielle programmet til Musikkfest Oslo. Foto: Privat
DJ: Annette Kvithyll, DJ Purpurrpurple, har gått i bresjen for en egen scene med bare kvinnelige DJ-er utenfor Østbanehallen i Oslo. Nå er den blitt tatt inn i det offisielle programmet til Musikkfest Oslo. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at det i går ble kjent at bare 4 av 47 artister og DJ-er på scenene for elektronisk musikk under Musikkfest Oslo er kvinner, har musikkfestivalen tatt grep.

De har nå annektert et annet arrangement som var startet som en reaksjon til at det var så få kvinner innen det elektroniske segmentet på Musikkfest Oslo til å inngå i det offisielle programmet. Her skal det utelukkende spille kvinnelige DJ-er.

- Ingen kvotering Arrangementet kalles «LIT» og er startet på initiativ av Annette Kvithyll og Adiam Mengis på en scene utenfor uteserveringen på Østbanehallen i Oslo, der førstnevnte er en av DJ-ene som skal spille. Andre navn på plakaten er blant andre Charlotte Thorstvedt, Pieces of Juno og den unge Rescens-redaktøren Elise By Olsen.

- Disse sa ja på fem minutter. Det handler ikke om kvotering, alle er veldig dyktige. Men alle blir nok ikke inkludert og får muligheten. Annette Kvithyll, for eksempel. Hun spiller på store scener i Tyskland og blir spilt på radio, så man bør jo gå ut ifra at hun har ferdighetene som trengs og at folk er interessert i musikken hun formidler. Så det er rart, sier Mengis til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer