Tar hun med seg boksehanskene?

Følg kveldens Bokbad direkte!

(Dagbladet.no): Tidligere i høst var Anne Holt en av de norske krimforfatterne som fikk kritikk for sitt forfattervirke.

- Anne Holt burde fotfølges av en språkkonsulent. Hun bruker boksehansker når hun skriver, sa Dagbladets anmelder Cathrine Krøger under Bok i Sentrum - og benyttet sjansen til å kåre Holts «1222» til bokhøstens dårligste bok.

I kveld er Holt første gjest ut i Bokbadet, som vi overfører direkte fra klokka 20.00 her på Dagbladet.no. Kanskje vil bademester Aslak Sira Myhre la Holt få bruke boksehanskene mot sine kritikere?

Klokka 20.45 er det så Ketil Bjørnstad, aktuell med «Elven», som skal intervjues av Sira Myhre. Også Bjørnstad fikk gjennomgå i Bok i Sentrum, der han ble båssatt som en av «steinerskoleforfattere» sammen med Ari Behn og Erik Fosnes Hansen.

– Dette er forfattere som med den største selvfølge hyller både Kjærligheten og Kvinnen og Kunsten og Stjernehimmelen. Men ordene blir bare ord. Det ender i ukritiske floskler skrevet av forfattere som er blottet for språklig selvkritikk, sa Krøger om den saken.

Etter Bjørnstad underholder Are Kalvø fra klokka 21.40. Kalvø har nylig gitt ut humorboka «Våre venner kinesarane».

Til sist kommer Åsne Seierstad på besøk. Hun er aktuell med boka «De krenkede – Historier fra Tsjetsjenia», og vi får muligens høre mer om arbeidet med boka og hverdagen i Tsjetsjenia.

GJEST: Anne Holt er en av kveldens gjester i Bokbadet.