Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar ikke av

Slapp 80-tallsflørt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Denne filmen minner om et måltid flymat - på turistklasse: produsert på samlebånd, pregløs og kjedelig.

«Livet på 1. klasse» handler om Donna, ei snill og ærlig småbyjente som jobber knallhardt for å bli flyvertinne. Når målet er «first class international, Paris», kommer den store kjærligheten ubeleilig. Donna oppsøker Sally, en glamorøs eks-flyvertinne som skriver finn-deg-selv-bøker. Hun øser gjerne av sin livsvisdom og leder Donna på rett vei med gullkorn av typen: «når livet blir turbulent, er det godt å ha en co-pilot».

Håret er høyt, skjørtene er korte og Bon Jovi dominerer lydsporet. Drømmen om glamour lyser mot oss. Og Rob Lowe stikker innom i en birolle. Det er anslag til en god 80-tallssatire her, men i stedet for å kjøre på har folkene bak denne filmen gjort som flymatkokkene - satset på et minste felles multiplum og laget noe som alle kan svelge. Lett ironi, litt kjærlighet, platt humor og mye pupper og lår. Det tar definitivt ikke av.