Tar ikke til takke med skur

Det er takhøyde i norsk boligpolitikk.

SKUR: Trengende i Oslo har fått nye kommunale boliger. Dette skuret står utenfor et hybelhus på Skøyen der romfolk slo seg ned i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKUR: Trengende i Oslo har fått nye kommunale boliger. Dette skuret står utenfor et hybelhus på Skøyen der romfolk slo seg ned i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg viser til innlegget «Lav takhøyde i norsk boligpolitikk» i Dagbladet 13. mai skrevet av ?boligrabulistene? Trine Haagensen og Nina Hovland. De kritiserer her regjeringens nye nasjonale strategi for boligsosialt arbeid, så vel som norsk boligpolitikk generelt. Som helse- og sosialbyråd i Oslo med ansvar for de sosiale boligvirkemidler lar jeg meg provosere av rabulistene.

Å eie sin egen bolig har vært - og er - et viktig virkemiddel for å sikre sosial utjevning, integrering og gode bomiljø. Norge ligger på topp i Europa når det gjelder å eie sin egen bolig, og dette er et adelsmerke ved den norske boligpolitikken.

At det er en høy terskel for å komme inn i boligmarkedet, særlig i Oslo og andre pressområder, kan vi være enige om. Men Haagensen og Hovland presenterer ikke noen realistiske løsninger på dette.

Derimot tar de til orde for å gjeninnføre husleieregulering i Norge. Da har man lært lite av historien. Husleieregulering bidrar til manglende vedlikehold av boligmassen og til forslumming. «Det er to måter å ødelegge en by på,» sa professor Assar Lindbäck i et foredrag i Oslo for flere år siden. «Den ene er bombing. Den andre er husleieregulering. Men husleieregulering er klart den mest effektive».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer