DEBATT

Tar jeg feil?

«Tar jeg feil i min beskrivelse av Frp som et nasjonalistisk parti?» under Pontus Kyander.

SAMTALE TIL BESVÆR: Kulturminister Thorhild Widvey tok personlig kontakt med Pontus Kyander etter at han omtalte Frp som «et farlig nasjonalistparti».
Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SAMTALE TIL BESVÆR: Kulturminister Thorhild Widvey tok personlig kontakt med Pontus Kyander etter at han omtalte Frp som «et farlig nasjonalistparti». Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg leser i Dagbladet 13.2 at Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff tolker kulturministerens berømte samtale «i beste mening» og affæren som «uttrykk for en lettere nervøsitet fra enkelte». Kanskje er Audun Eckhoff mer vant med disse telefonsamtalene enn meg.

Men jeg undres når han skriver at mitt forord som handler om nasjonalisme - sett i sammenheng med Norges Grunnlovsjubileum 2014 - er en «skivebom». Det hadde vært fint å få belyst i hvilken forstand teksten er en skivebom. Derfor retter jeg følgende spørsmål til Eckhoff som jeg ønsker at han besvarer punkt for punkt:

1. Bommer jeg i beskrivelsen av nasjonalismen som en generell tendens i Europa, med flere likartede høyrepopulistiske partier, som har befestet sine posisjoner kraftig, og i en del land også fått regjeringsinnflytelse? Er dette feil Audun, og i så fall, i hvilket henseende?

2. Tar jeg feil i at det er en farlig tendens, og at toleransen for den språkbruken og den praksisen som nasjonalistiske og høyrepopulistiske partier står for uthuler andre partiers og samfunnets generelle holdninger til for eksempel fremmedfiendtlighet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer