Tar Jokke til scenen

Broren Christopher Nielsen har skrevet manuset, og Berlinerpopler-regissør Anders Andersen har regien. I februar tar de Jokke, alias Joachim Nielsen, til scenen på Torshovteateret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Musikalsjangeren og Jokke lar seg forene, men dette blir en jo musikal du ikke har sett maken til før. Det blir en skitten, trøtt rockemusikal, sier regissør Anders Andersen.

29. februar neste år blir det premiere på «Verdiløse menn – en skitten rockemusikal». Jokke-fans vil nikke gjenkjennende til karakterer som «Hr. Smith», «Goggen», «Knugern» og «Kneggen». Alle sammen er gjennomgangsfigurer i Joachim Nielsens rocketekster, og blir hovedpersonene i den nye musikalen om Jokkes univers.

Joachim Nielsen, bedre kjent som Jokke, blir betegnet som en av «de fire store» i norsk rock. Han døde i 2000, 36 år gammel.

– Det blir en treakter. Første akt er på vorspiel i stua til Goggen, andre akt er på glattcella. Det går jo som det må gå med disse gutta, så i tredje akt møter vi dem på gata. Som tiggere, sier Andersen.

Forestillingen vil bestå av musikken og tekstene til Jokke, og scener som broren har skrevet med utgangspunkt i sangene og karakterene til Jokke.

Umulig å si nei

Andersen har for tiden stor suksess som regissør for tv-serien «Berlinerpoplene» på NRK. Han jobbet først med Christopher Nielsen på tv-serien «To trøtte typer», der han hadde stemmen til en av de to blandingsmisbrukerne, «Odd». Andersen hadde også en av stemmene i kino- og DVD-suksessen «Slipp Jimmy fri», regissert og skrevet at Christopher Nielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer