Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar kjæresten med på turné

Samtidig med at hun starter en ny runde som NRK-programleder i «U», drar Aggie «Frost» Peterson på turné med teknokjæresten Per Martinsen og jazzmusikeren Bugge Wesseltoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva det blir vet vi ikke helt ennå, sier Aggie.

- Jeg har skrevet masse nye låter, og kommer til å framføre flere av dem. I tillegg blir det nye tolkninger av gamle låter. Et halsbrekkende prosjekt, sier Aggie Peterson.

I løpet av høsten får 15 byer oppleve popstjernen og programlederen på scenen sammen med kjæresten Per Martinsen og Bugge Wesseltoft. Samarbeidet er en del av Rikskonsertenes store høstsatsing «Lydlandskap», som har premiere på Sortland 14. september.

Tilbake til «U»

Lydlandskap

Rikskonsertenes store høstsatsing.

Lydlandskapet skal foregå både inne og ute, med konserter, musikkinstallasjoner og musikalske stunt i samarbeid med lokale arrangører.

Disse er med på veien: Bugge Wesseltoft med sitt New Conception of Jazz, Aggie «Frost» Peterson, Per «Mental Overdrive» Martinsen, Knut Reiersrud, Øyonn Groven Myhren, SISU, Hans Fredrik Jacobsen og Lazlo Racs.

15 norske steder får besøk: Sortland, Kabelvåg, Bodø, Meløy, Steinkjer, Trondheim, Kristiansund, Volda, Sogndal, Ål, Skien, Drammen, Bø, Risør og Tønsberg.

- Vi har jobbet på hver vår kant i hele sommer, og møtes for å sette det sammen neste uke. Det blir stor spennvidde, men samtidig melodiøst, sier Aggie.

Hun går en hektisk høst i møte. Til uka møtes den nye «U»-redaksjonen for første gang, der Aggie blir programleder også i vinter. Samtidig har hun startet arbeidet med et nytt soloalbum, som sannsynligvis kommer neste år.

- Nå blir det først og fremst tv-jobbing. Men jeg gleder meg veldig til å stå på scenen igjen, sier Aggie.

Eget band

«Lydlandskap» blir første gang hun deler scene både med kjæresten Per Martinsen og Bugge Wesseltoft.

- Jeg gleder meg til å spille med Aggie. Vi skal gjøre noe sammen, og noe av hvert vårt materiale. Per er en av mine musikalske favoritter, og vi satser på å lage en skikkelig klubbkveld, sier Bugge Wesseltoft, som stiller med sitt eget band New Conception of Jazz under turneen.

DOBBELBOOKET: Aggie Petersen fortsetter èn sesong til i U-redaksjonen. Samtidig drar hun på turnè med kjæresten og Bugge.