Tar kontroll

D.D.E. flagger hjem til Namsos. Norges mest populære gruppe på 90-tallet avslutter samarbeidet med sitt management Sirkus for å starte sitt eget selskap i hjembyen. Dette kan gi gruppa én million kroner i ekstra inntekt per år.

- Nå tar vi kontroll over egen karriere, sier D.D.E.-medlem Terje Tranaas.

Fra nyttår blir gruppa sine egne managere. Gruppas eget selskap Rai-Rai Entertainment AS - ledet av keyboardist Bård Jørgen Iversen - skal fra nå av stå for booking og management av D.D.E.

- Dette er et uttrykk for at vi vil kontrollere mer og kvalitetssikre det vi holder på med. Men det ligger selvsagt også en økonomisk motivasjon bak, sier Tranaas. Med en omsetning på 10- 12 millioner kroner i året, forsvinner rundt ti prosent til management. Denne millionen kan gruppas medlemmer nå putte i egen lomme.

D.D.E. er i realiteten i ferd med å bli helt selvdrevne:Gruppas nye juleplate er spilt inn i Tranaas' eget studio i NamsosPostere og covere lages av bassist Eivind BerreMusikk og tekst lages av gitarist Frode Viken.

Neste steg blir at bandet også gir ut sine egne plater.

- Rai-Rai Entertainment blir også et produksjonsselskap. Når kontrakten med Norske Gram går ut, kan man se for seg at vi gir ut våre egne plater gjennom Rai-Rai, visjonerer Tranaas.

SELVDREVNE: D.D.E. bryter med Sirkusgruppen og blir sine egne managere.