Tar Little Steven av sendeskjemaet

NRK-serien «Lilyhammer» inneholder produktplassering.

UTSATT: «Little» Steven Van Zandt har hovedrollen i NRK-serien «Lilyhammer» som nå er utsatt på ubestemt tid. Foto: AFP/Scanpix
UTSATT: «Little» Steven Van Zandt har hovedrollen i NRK-serien «Lilyhammer» som nå er utsatt på ubestemt tid. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK har bestemt at dramaserien «Lilyhammer» ikke blir sendt som planlagt.

Serien, som er produsert av Rubicon TV, skulle etter planen hatt premiere 1. januar. Nå er den utsatt på ubestemt tid.

Bakgrunnen er at det er oppdaget at serien inneholder en rekke produktplasseringer, noe som er i strid med norsk lov.

Produktplassering NRK vil ikke kommentere hvilke merkevarer som har fått plass i serien.  

- Jeg vil ikke gå i detalj om dette nå. Vi har oppdaget at det har blitt inngått avtaler om produktplassering. Det er brudd på vår avtale med Rubicon, sier Eksternsjef Petter Wallace i NRK.

Produktplasseringen ble oppdaget for halvannen uke siden. Siden da har NRK og Rubicon undersøkt hva som kan gjøres. Avgjørelsen ble at serien må utsettes.

- Nå er vi nødt til å ha en grundig gjennomgang av serien for å se om det kan gjøres justeringer som gjør at vi kan få sendt serien innenfor norsk lov, sier han.

Seerne taper NRK har investert i overkant av 20 millioner i serien. Det er uklart hvilke summer de nå står i fare for å tape.

- Det kan jeg ikke svare på nå. Foreløpig er det seerne som ikke får se denne serien, som vi er veldig fornøyd med innholdsmessig, sier Wallace.

- Ikke produktplassering Daglig leder Lasse Hallberg i Rubicon TV mener saken handler om at det er noen av de lovlige sponsoravtalene som er inngått som er formulert slik at de kan tolkes som om de gjelder ulovlig produktplassering.

- Serien er produsert uten innflytelse av andre enn de som er kunstnerisk ansvarlige. Alle er blitt veldig glade i serien og ønsker at den skal på igjen så fort som mulig. Men jeg styrer ikke NRKs sendeskjema, sier han.

- Vi har en god dialog med NRK og ser nå sammen på løsninger. Men med jul og alt er det nå så kort frist før den skulle vært sendt, så derfor valgte vi å utsette serien, sier Hallberg.

Fortsettelse av «Sopranos» I serien spiller Steven Van Zandt det tidligere mafiamedlemmet Frank Tagliano, som via vitnebeskyttelsesprogrammet til FBI havner i Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA.

- Den kan potensielt bli sendt alle steder der «Sopranos» ble sendt. Det er store muligheter for at den vil bli solgt til USA og Europa. Jeg mener den er så god. Dette blir sannsynligvis det nærmeste en kommer en fortsettelse av «Sopranos», har Little Steven tidligere sagt, ifølge seriens hjemmeside.

Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Marian Saastad Ottesen, Sven Nordin, Anne Krigsvoll, Fridtjov Såheim er blant de norske skuespillerne i serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer