Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar «Max Manus»-opplasting til Høyesterett

Kjennelsen fortsatt hemmelig.

FARLIG FARVANN: Den prinsipielt svært viktige saken om hvorvidt Altibox (tidligere Lyse Tele) må utlevere identiteten til vedkommende som lastet opp filmen «Max Manus» må trolig tas av Høyesterett.
FARLIG FARVANN: Den prinsipielt svært viktige saken om hvorvidt Altibox (tidligere Lyse Tele) må utlevere identiteten til vedkommende som lastet opp filmen «Max Manus» må trolig tas av Høyesterett. Vis mer

||| Les også:
Max Manus-piraten kan bli avslørt mandag
Max Manus-kjennelsen blir holdt hemmelig

Den prinsipielt viktige kjennelsen om hvorvidt identiteten til den som ulovlig la ut Max Manus-filmen på nett skal utleveres, er anket til Høyesterett.

Det er rettighetshaverne Sandrew og Filmkameratene som har brakt bredbåndsleverandøren Lyse Tele, som nå heter Altibox, inn for rettssystemet, med krav om at identiteten til kunden som skal ha lastet opp filmen ulovlig, utleveres.

Ifølge Dagens Næringsliv har begge parter anket kjennelsen.

Innholdet i kjennelsen fra Gulating lagmannsrett er imidlertid hemmeligholdt etter ønske fra filmbransjens advokater, slik også utfallet i Stavanger tingrett ble.

— Jeg kan bekrefte at saken er anket til Høyesterett, men kan ikke bekrefte hvem av partene som har levert anke, da det kan indikere hva resultatet har vært i tidligere rettsinstanser, sier advokat Rune Ljostad i Simonsen Advokatfirma, som representerer rettighetshaverne.

Saken kan avgjøre om private aktører gjennom rettssystemet kan skaffe opplysninger om nettbrukere, en mulighet bare politiet har i dag.
Altibox har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media