Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tar med elskerinna til Øya

Da Nick Cave fortalte gamlebandet The Bad Seeds om sitt nye prosjekt Grinderman, føltes det som å foretelle kona at han hadde fått en elskerinne. Nå er Cave og sidespranget klart for Øyafestivalen.

Dermed har musikkfestivalen skaffet seg enda et solid trekkplaster til arrangementet i Middelalderparken i Oslo i august.

Cave kommer til Oslo og Sentrum Scene med The Bad Seeds 16. mai, men det er sitt nye bandprosjekt Grinderman han tar med seg tilbake til Oslo på seinsommeren - nærmere bestemt onsdag 6. august.

I et intervju som ble publisert på det anerkjente amerikanske musikknettstedet Pitchfork denne uka, forteller imidlertid Nick Cave at det ikke var uproblematisk å fortelle sine gamle bandkompiser gjennom nesten 25 år i The Bad Seeds om Grinderman.

- Grinderman gikk av som en bombe i The Bad Seeds. Det var som å gå til kona og fortelle henne at du har fått en elskerinne, sier Cave til nettstedet.

Sunt sidesprang

Videre i intervjuet hevder imidlertid Cave at utroskapet med Grinderman var positivt for The Bad Seeds.

- En slik nyhet kan være veldig ødeleggende, men det kan også være positivt. Til sjuende og sist tror jeg det var positivt. I et band låser man seg ofte fast i roller etter som årene går, og denne nyheten bidro til å løsne opp i disse. Det har vært veldig, veldig sunt, sier Cave.

Han spilte da også inn et nytt album med The Bad Seeds rett etter at Grinderman slapp sin debut i mars i fjor. Begge platene ble for vurdert til terningkast fem her i Dagbladet.

image: Tar med elskerinna til Øya

Caves elskerinnemetafor er kanskje ikke helt vellykket, i og med at mannskapet i de to bandene er temmelig likt. Det er Cave og tre av de sju andre The Bad Seeds-medlemmene, Warren Ellis, Martyn Casey og Jim Sclavunos, som danner Grinderman. Dermed hadde vel incest vært en mer treffende beskrivelse.

Det er bekreftet at Nick Cave tar turen til Oslo til sommeren. Foto: Promo
Det er bekreftet at Nick Cave tar turen til Oslo til sommeren. Foto: Promo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media