Tar norsk mafiaoppgjør til Cannes

Kortfilmen til norsk-kurdiske Irasj Asanti (32) var egentlig bare en test for filmcrewet hans.

||| Heldigvis er det sånn her i livet at man noen ganger klarer å overraske seg selv.

Slik Irasj Asanti nå har gjort.

Med kortfilmen «Uventet» skulle den norsk-kurdiske skuespilleren og regissøren egentlig bare ha en gjennomgang med crewet sitt før de gir seg i kast med større prosjekter.

På fire dager spilte de inn Asantis manus. Uten videre forventninger sendte han filmen til Cannes-festivalens Short film corner.

I går kom brevet som gir dem grønt lys for å vise den.

- Det er utrolig morsomt. Jeg er i og for seg sikker på mine egne evner, men visste ikke at sluttresultatet kom til å bli så bra, sier han til Dagbladet.

Heftig mafiaoppgjør
«Uventet» er en 18 minutter lang historie om russisk og albansk mafia. En mann blir oppsøkt av brorens tidligere gjengledere, som krever at han gjør opp gammel gjeld på vegne av broren.

I tillegg til å ha skrevet manuset, er Asanti både regissør og hovedrolleinnehaver. Han var sist å se som storebroren i tv-serien om Ali Reza.

Han understreker at filmen ikke er tatt ut til noen av festivalens offisielle programmer.

Short film corner er organisert av Cannes-festivalen som et møtested for filmskapere, produsenter, distributører og andre bransjefolk. I alt vil 1920 filmer bli vist i løpet av 10 hektiske festivaldager.

Men selv om han er én av mange, håper Asanti likevel å bli lagt merke til.

- Nå er det bare å få kjøpt inn en ny dress, som jeg kan ha på meg der nede. Drømmen er å møte de aller største skuespillerne, sier han.