TV-anmeldelse: «Kongen av Gulset»

Tar opp arven etter «Lille Lørdag»

Jonis Josef er vår nye kong Halal.

BRA SAKER: Standupkomiker Jonis Josef er fortellerstemmen og er med på manussiden i «Kongen av Gulset». Dette blir det bra humor av, mener vår anmelder. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Kongen av Gulset» tar på en spenstig og moderne måte opp arven etter «Lille Lørdag», og dette gjøres nesten uten riper i lakken selv om denne anmelder er minst 51600 nautiske mil unna målgruppa.

Vi ser en serie med nye ansikter og nye stemmer som utfører jobben kvikt, ironisk, tidvis uslemt, patent, passe utfordrende og lettere provoserende. Proft så det holder.

Med kløkt

Manus og skuespillerne er sydd sammen og valgt ut med kløkt, sting, kødden humor og mye kjærlighet. Ja, det er også fart og snert i fineste standup-tradisjon. «Kongen av Gulset» er faktisk tanken bedre enn det beste fra «Svart Humor».

Det er også på høy tid at noen helt andre komikere enn de innenfor Ring Vennekrets NRK Marienlyst slipper til med humordrama som dette.

Serien kunne her og der ha vært hvassere og politisk, men pytt. Dette er kanskje et spørsmål om alder, men litt ekstra klipp og regihjelp hadde neppe skadet.

Sting

Episodene er nokså varierte, og selv om ikke alle lodder like djupt så gir de oss mye latter. Kvikke onelinere, smittende humør der det hagler med referanser fra våre vedtatte fordommer og fra populærkulturen. Et slags norsk high school-drama ispedd feelgoodsituasjonskomikkaction og unnskyldninger, vanvittige overdrivelser og snev av sannhet selvsagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer