DEBATT

Konfirmasjon og penger:

Tar opp forbrukslån for å finansiere konfirmasjonen

Seks tips som holder konfirmasjonskostnadene nede.

DYR CATERING: For å unngå at konfliktnivået på hjemmebane eskalerer gjør foreldre sitt beste for å innfri barnas ønsker. De leier flotte lokaler, bestiller dyr catering, kjøper kostbare klær og fyller opp konfirmantens konto med store pengebeløp, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
DYR CATERING: For å unngå at konfliktnivået på hjemmebane eskalerer gjør foreldre sitt beste for å innfri barnas ønsker. De leier flotte lokaler, bestiller dyr catering, kjøper kostbare klær og fyller opp konfirmantens konto med store pengebeløp, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er liten tvil om at mange foreldre, også i år, vil gå en kostbar konfirmasjonstid i møte. En gjennomsnittsfamilie vil faktisk punge ut rundt 37 000 kroner, for gave og antrekk og fest, skal vi tro en undersøkelse Nordea gjennomførte i 2016.

For mange av de som kaster seg på pengegaloppen blir regningen langt høyere. Jeg har hørt om foreldre som tar opp forbrukslån for å dekke konfirmasjonsutgiftene. Dersom de høye rentene begynner å påløpe, og utfordringene med tilbakebetaling melder seg, kan hele familieøkonomien velte. Er det verdt det?

Konfirmasjon er opprinnelige et kristent ritual, blant annet ment å markere overgangen fra ungdom til voksen. Tidligere var denne markeringen knyttet opp mot skoleavslutningen, og var i sin tid en forutsetning for både ekteskapsinngåelse og visse typer arbeidsansettelser, skal vi tro Wikipedia.

I dag vil de færreste si at en 14-åring er voksen. Det er helle ikke slik at du må ha stått konfirmant for å gifte deg eller ta deg arbeid. Dessuten velger mange den borgerlige varianten av konfirmasjon, så denne markeringen er heller ikke en viktig bekreftelse på den kristne tro, slik den var tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer