Tar opp krautkampen

Mens Salvatore har vært borte, har 120 Days danset på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Ny besetning, nye muligheter. Etter å ha bygget seg opp til en velfortjent Spellemannpris for «Tempo» i 2002, kjørte de seg litt fast i gamle spor på oppfølgeren «Luxus», til tross for at John McEntire (Tortoise) satt ved spakene. Og mens Oslo-gruppa, nå forsterket av to engelskmenn, har jobbet med lagoppstillingen og produsert albumet «Days Of Rage» selv, har askeladdene i 120 Days stukket av med nesten hele den norske krautrockkaka. Har postrockveteranene og Can/Neu!-entusiastene i Salvatore lenger noe å stille opp med?

Tålmodighet

Joda, Salvatore er fortsatt et stort sett medrivende instrumentalorkester der de bygger opp og ned stemninger og forløser sine eskalerende grooves i øyeblikk av eufori og rockekstase, og smetter inn et kryddermål med rytmer og lyder fra verdensmusikken innimellom. De rocker en anelse hardere enn før, og det knitrer og blipper mer enn sist.Men der 120 Days gjør dette innenfor relativt tradisjonelle rockrammer, med vokal, refreng og andre konvensjonaliteter, og derigjennom gjør seg selv tilgjengelige og lettspiselige, gjør Salvatore det vanskeligere for seg selv med sine frie strukturer og krav til tålmodighet.Slik vil en gjennomsnittlig Salvatore-plate - og der har «Days Of Rage» og «Luxus» noe til felles - både treffe blink og bomme om hverandre. Noen ganger er det orden i sysakene og bandet kommer i mål , andre ganger tapes de av syne et sted på veien ut i den instrumentale periferi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer