Tar over roret i Stageway

Etter Stavanger-smellen.

(Dagbladet.no): En av Musikk-Norges mektigste bakmenn, Arne Svare (52), tar selv roret i sitt heleide management- og eventselskap Stageway. Hans daglige leder de siste tre åra, Dag Hvaring (49), er på vei ut av Stageway og i ferd med å starte sitt eget selskap.

Omorganiseringen i Stageway - som egentlig består av tre aksjeselskaper - skjer etter at selskapet tapte mellom 6 og 7 millioner kroner på gallaforestillingen som i januar åpnet Stavanger som europeisk kulturhovedstad.

- Når man går på et slikt underskudd, må man ta grep. Vi har redusert bemanningen og skal bare satse på kjernevirksomheter som artister og konserter, management og events, sier Svare til Dagbladet.no.

Stageways stab på rundt 16 heltidsansatte blir nå halvert. Tre av de ansatte er med over i det nye selskapet til Hvaring, som viderefører Stageways virksomheter innen markedsføring og salg, samt ansvaret for de norske delfinalene i Melodi Grand Prix.

Stageway og Arne Svare beholder samtidig managementet for artister som Madrugada, Morten Abel, Ylvis-brødrene, Sondre Lerche og Paperboys.

Svare skal ikke være inne på eiersiden i Hvarings nye selskap, men de to kutter langt fra alle bånd. Hvaring vil fortsatt jobbe tett med Stageway, utføre administrative oppgaver for sin tidligere arbeidsgiver - og deler fortsatt lokaler med Stageway i Brenneriveien i Oslo.

- Men jeg synes det er trist at Stageway har blitt nødt til å nedbemanne og redusere sine aktiviteter, sier Hvaring til Dagbladet.no

Morten Abel var blant artistene som opptrådde da Stavanger feiret seg selv som kulturhovedstad i januar - arrangementet som gjorde at Stageway måtte halveres. Her er artisten i en konsert på Folken i samme by i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADET
Morten Abel var blant artistene som opptrådde da Stavanger feiret seg selv som kulturhovedstad i januar - arrangementet som gjorde at Stageway måtte halveres. Her er artisten i en konsert på Folken i samme by i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADET Vis mer
Tar over roret i Stageway
MEKTIG BAKMANN: Arne Svare er manager for blant annet Madrugada og Morten Abel.