Tar revansj med Ibsen

For 55 år siden spilte Wenche Foss i en mislykket oppsetning av «Rosmersholm». Det har hun ikke glemt. Under årets Ibsenfestival får hun endelig sjansen til å rette opp inntrykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Du vet, i min alder husker man bedre det som skjedde for 50 år siden enn det som skjedde i går. De få dårlige kritikkene Wenche har fått i løpet av sin lange karriere har svidd desto sterkere.

- I ettertid tror jeg at min Rebekka West faktisk var bedre enn jeg ante den gangen. Dette var jo under krigen og alt var litt spesielt.

I august står Wenche på scenen i «Rosmersholm» igjen, denne gangen som madam Helseth. Laila Goody er Rebekka West og Bjørn Skagestad spiller Rosmer.

- Det blir veldig moro. Per Aabel sa til meg at de beste årene er mellom 80 og 90, og det lever jeg etter nå, sier en strålende opplagt Wenche.

Teatersjef Ellen Horn var synlig stolt da hun iført flosshatt og paraply i går presenterte programmet for årets Ibsenfestival.

- Det er svært gledelig å registrere at interessen for Ibsen er økende. Nationaltheatrets oppgave er å være en brubygger mellom nasjonale og internasjonale oppsetninger, sier hun.

Årets festival finner sted i Oslo 27. august til 5. september, og det kanskje mest eksotiske innslaget er en amerikansk hillbilly-versjon av «Peer Gynt».

TILBAKE: Wenche Foss er tilbake i «Rosmersholm» etter 55 år. Årets Ibsenfestival setter fokus på mangfoldet i Ibsens forestillinger, og oppsetninger fra Sverige, Litauen, USA, Hellas og Norge står på programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer