Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tar seg store friheter i tegneserie om Osvald-gruppa

«Sabotør» er en oppfinnsom fabel om Norge under krigen.

FANTASIFULL: John Jamtli debuterer med en ikke helt historisk korrekt tegneserie om Osvald-gruppa. Illustrasjon fra boka
FANTASIFULL: John Jamtli debuterer med en ikke helt historisk korrekt tegneserie om Osvald-gruppa. Illustrasjon fra boka Vis mer

Andre verdenskrig er en evig kilde til dramatiske historier, og med en ny generasjon kommer nye måter å fortelle dem på.

Tegneserieskaperen John Jamtli (35) har valgt å trekke fram motstandsfolkene i Osvald-gruppa i sin debutbok «Sabotør». Det gjør han uten mange av de fordommene som heftet ved dem etter krigen.

Først i 2013 ble medlemmene i Osvald-gruppa offisielt hedret av den norske stat. Dette til tross for at de sto for de mest virkningsfulle sabotasjeaksjonene under krigen. Men det var én ting som var feil med dem: De var kommunister.

Jamtli legger derimot liten vekt på dette og fokuserer heller på gruppas mange farefulle og illegale aksjoner i sin bok. Dermed får vi et actionfylt fortelling, som det påpekes at kun er «inspirert av historiske hendelser».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?