FORLATER KANALEN: Etter 24 år i TV 2, har Nils Gunnar Lie (65) valgt å ta sluttpakke. Det betyr at han forlater kanalen allerede 1. september, ett år før han egentlig planla å gå av med pensjon. Foto:  Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORLATER KANALEN: Etter 24 år i TV 2, har Nils Gunnar Lie (65) valgt å ta sluttpakke. Det betyr at han forlater kanalen allerede 1. september, ett år før han egentlig planla å gå av med pensjon. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tar sluttpakke etter 24 år i TV 2: Disse sakene gjorde mest inntrykk

Nils Gunnar Lie forlater kanalen ett år tidligere enn planlagt.

(Dagbladet): Nils Gunnar Lie (65) har en over 40 år lang karriere i Norges største tv-kanaler bak seg.

Fra og med 1. september er det imidlertid slutt for Lie, som regnes som en av pionerene innenfor TV 2. Allerede i april ble planene hans for pensjon kjent, men det kommer nå fram at han går av ett år tidligere.

Lie har nemlig valgt å ta sluttpakke, som kanalen i disse dager har valgt å tilby sine ansatte. Til Dagbladet forteller journalistikkveteranen at det blir rart å forlate TV 2 etter 24 år i kanalen.

- Godt fornøyd Neste år fyller Lie 67 år, som i Norge er pensjonsalder. Det var i den forbindelse at han neste år skulle slutte å jobbe i tv-kanalens kontor i Karl Johan.

Da alle de ansatte nå ble tilbudt sluttpakke, så han likevel en mulighet.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg valgte dette. Det passet bra akkurat nå, men jeg har forståelse for at mine yngre kollegaer ikke kan benytte seg av muligheten, sier han til Dagbladet.

På spørsmål om hvilke øyeblikk han selv husker best fra sitt nesten kvarte århundre i kanalen, svarer han den etterlengtede oppstarten

- Jeg kom til TV 2 etter å ha jobbet 16 år i NRK. Det var voldsomme forventninger til en ny kanal den gang, og vi ante ikke hva vi gikk til. Skuffelsen var stor hos folket da vi gikk på lufta, som sikkert trodde dette også skulle bli Dan Børge-tv, sier han og ler.

Han ser seg derimot fornøyd med hvordan kanalen har vokst, og eventyret han har fått være med på.

Husker krisene Lie har jobbet flere steder i kanalen, blant annet som leder av «God Morgen Norge» og debattprogrammet «Holmgang».

Det er likevel tida som nyhetsanker han kommer til å minnes mest som pensjonist.

- Det har skjedd en del dramatiske ting mens jeg var på jobb. Dette var før Nyhetskanalen, så vi måtte hive oss ordentlig rundt før ekstrasendingene, sier han.

65-åringen trekker fram Sleipner-forliset og Åsta-ulykken som to av krisene han husker best.

- Det er jo klart at man ikke glemmer slikt. Det berører veldig mange, forteller Lie.

- Skal titte innom Det å ikke se kollegaer hver dag blir ifølge Lie selv det vanskeligste med å nå tre inn i pensjonisttilværelsen.

- Jeg kommer til å savne stresset, men kollegaene aller mest. Det er så mange jeg kommer til å savne. Jeg har utrolig mange gode kolleger på hele huset. Men jeg skal nok titte innom i ny og ne. Også blir det spennende å se hvordan de nye lokalene blir, fastslår han.

Likevel kan det hende han får nok å stri med fra september av.

- Jeg har fått to barnebarn det siste året, så jeg håper jeg får masse tid sammen med dem. Dessuten ønsker jeg å friske opp pianokunnskapene, og man skal ikke se bort fra at jeg kanskje tar noen ekstrajobber på si, sier han til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram